Rubriky
Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Trasa: 36 km, Švábák, zelená na Třebín, Kaliště, objetí vysílače, pod Vráž, hráz Dlouhého rybníka na Čakovec, Bohušovická myslivna, úbočím Haberského vrhu Pod Sedlo Kluka, sáňkařskou dráhou sjezd na Lipí, tašky a do KMP.

Počasí: -1°C, mlha

Účast: Pavel Kosař, Lojza Orgoň, Honza Mareš, Petr Šikl, Vítek Sirotek, Pavel Samec

Pád: nikdo

Defekt: nikdo

Trackmaker: Pavel Kosař

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: S příchodem nevlídného počasí řídnou i řady Night Riderů. Statistika z minulého roku hovoří o průměrném počtu šesti bikerů, pravidelně se účastnících nočních vyjížděk. Jsou to ti, které nezaskočí žádná rýmička, kašlíček, nebo nedejbože zmiňované, trochu nevlídné počasí. Pravdou je, že skok z teploty 8°C na -1°C a přítomnosti mlhy, že by se dala krájet, jsme si hned v druhé etapě nepředstavovali. Vypovídá to však o srdci pravého bikera, kterého jen tak něco nezastaví, a těch se v úterý sešlo právě statisticky definovaných šest.

Etapa směrovaná do úbočí masivu Kluka byla provázena místy hustou namrzající mlhou. V úbočí Haberského vrchu i zmrzlým ojíněným podkladem projevujícím se charakteristickým praskotem pod koly. Celou cestu provázel neustálý boj s osvětlením. Debaty byly vedeny o vhodnosti umístění světel za této snížené viditelnosti. Světla umístěná na helmách tvořila z mlhy neprůhlednou bariéru, jasně tak vítězilo osvětlení upevněné na řídítkách kol. Adrenalinu při jízdě téměř poslepu bylo na rozdávání. Dramatičnost situace znásobilo pohasnutí dvou ze tří diod oznamujících aktuální stav nabití baterií hned několika bikerům naráz, a to zhruba v polovině plánované vyjížďky. Výrobci baterií si mnou ruce, bude třeba nakoupit battery packy nové, nejlépe made in China. Vyjížďka tak nabrala obratu těsně pod sedlem Kluka. Škoda, byl to bod, kde jsme se dostali nad inverzi a vynořilo se nebe plné hvězd. Noční výhled nad mořem mraků zůstává v nedohlednu a míříme co nejrychleji zpět do oblíbené základny KMP.

Hony

 

Leave a Reply