Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 50 km, stezka podél Vltavy k Maťáku, točna Rožnov, koleje, lesem na Včelnou, přes hlavku na Boršov, sjezd ke kolejím, podél kolejí do Kameňáku, kolem rybníka Beranovec, nahoru k Bukovci, po žluté na Otmanku a dál do Římova, hráz přehrady, červená na Lahuť, Mokrý Lom, kolem Pašinovického potoka, Dolní stropnice, lávka přes Stropnici – Noskův Mlýn, betonová lávka přes Malši do Doudleb, lávka Maxe Biaggiho, zelená na Plav, kolem úpravny vody do Vidova, po modré do KMP a k Nezmarovi.

Počasí: 14°C, polojasno

Účast: Pavel Kosař, Lojza Orgoň, Honza Mareš, Petr Šikl, Vítek Sirotek, Pavel Samec, Václav Krutina, Vladimír Řehoř, Banán

Pád: Vláďa Řehoř

Defekt: Jan Mareš

Trackmaker: Pavel Kosař

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Start dnešní vyjížďky připomínal trhy které jsem vyděl v Kišiněvě, vyznačující se rozložením nabízené veteše přímo na zem. Venca přesně po vzoru Kišiněvských trhovců rozložil na chodníku svítilnu zakoupenou v Čínském internetovém obchodě a jal se ji připravit pro přijíždějícího Banána aby si ji mohl upevnit na svůj bike. Po krátkém technickém okénku a dokončení obchodních transakcí Kosa zavelel směr Římov a vyrazili jsme. V Římově u hřbitova nás měl dohnat Samouš, který nestíhal strat díky probíhajícímu řeznickému auditu. Nedávali jsme mu velké šance, že ke smluvenému místu setkání najde správnou cestu, ale maturitu z orientace zvládl a na minutu přesně jsme se v Římově shledali. Časovému sladění napomohl i defekt mého zadního kola, který nás díky pomoci ostatních zdržel tak akorát. Vzhledem k tomu, že trasa vyjížďky byla na noční zvyklosti naplánovaná velkoryse, míněna vyšší kylometráž, došlo i na občerstvení v podobě přezrálých žlutých jablek. Lesní cesta kolem Pašinovického potoka byla pro většinu z nás novinkou, skýtala spoustu bahnitých úseků ve kterých jsme předváděli driftování a jiné téměř eskamotérské kousky. Na zpáteční cestě po asfaltu kolem Doudleb předvedla část osazenstva své silniční ambice díky čemuž jsme navýšili i celkovou průměrnou rychlost vyjížďky. Závěrečné posezení u piva jsme nasměrovali do KMP. Jakýsi večírek nám však překazil plány a došlo tak na ochutnávku Samsona u Zdendy, který nás uvítal s otevřenou náručí. Znovu byly otevřeny debaty o kvalitách nejrůznějších druhů piv. Rozverná debata se Zdendou vtáhla do děje i vedlejší stůl studentů. Nejvíce pivního znalce z Domažlicka preferujícího pivovar Kouty na Šumavě, dále pak mladíka z vysočiny odkojeného Ježkem,  včele s vnadnou studentkou Líbalovou.

Hony

 

Leave a Reply