Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Lednový víkend tradičně Přemek zajišťuje ubytování na faře na Kvildě, ideální pro běžkařské soustředění. Partička kolem Přemka (z Nezmarů Přemek, Kocour, Vláďa H., Suďák) tentokrát objekt nenaplnila, zbývající 2 pokoje nabídl Přemek do širšího pléna Nezmarů. A tehdy se zrodil plán – výjezd na běžky s manželkami a dětmi. Kapacitu 12 osob jsme hravě zaplnili celkem 16ti 🙂 nadšenými běžkaři – 5 Nezmarů (Vítek S., Hony, Honza L., Majkl, Petr P.), 4 Nezmarky, 8 Nezmarčat.

Se sněhem letos v lednu opět bída, s obavami jsme se na Kvildě sešli v sobotu ráno. Plánovaná cesta z Kvildy na Horskou Kvildu byla místy bez sněhu, tak jsme zkusili přejet na Modravu a vyrazit na Březník. Nakonec jsme byli mile překvapeni, sněhu dost, kvalita docela dobrá, dokonce stopa byla. Celou sobotu drobně sněžilo. Větší děti dojeli až na Březník, zbytek to obracel na rozcestí Na ztraceném. Na to, že někteří potomci stáli na běžkách prvně, dost dobré výkony. Závěrečné občerstvení jsme si dali v našem prověřeném zařízení Na Zlaté stezce.

Večírek byl impozantní, zahájili jsme ho v místním pivovaru, kde to v 18 hod vypadalo jak na Silvestra kolem půlnoci, zábava v plném proudu. Dokonce jsme se tam setkali s Honzou M. a Filipem T. – koncentrace Nezmarů nevídaná. Když jsme se dostavili na ubytko, tak i tam se pařilo na plný pecky. Přemek kytara, taneční parket zaplněn. S naším příchodem došlo i na taneční sóla a tance na stole. Parádní večer, všichni jsme se, myslím, dost dobře pobavili.

V neděli bylo trochu čerstvého sněhu, vyrazili jsme na Prameny Vltavy. Začátek bída –  asfalt, na něm 2 cm ledu a na něm 1 cm sněhu. Ale čím výš tím líp, takže na pramenech už byla dobrá stopa a krásné svezení (tvrdili ti co tam dojeli).

Celkově mě tento víkend nadchnul a doufám, že to někdy zopakujeme.

Zdar V.

One Response to “Běžky Kvilda 17.-18.1.2015”

  • Petr P.:

    Chtěl bych podtrhnout výkony Nezmarčat, která se statečně prala se stoupacími vosky, případně klistery, jimiž se jim starší Nezmaři(asi těšíc se na exkurzi pivovaru) snažili výpravu znepříjemnit. Ani desítky pádů je neodradily a i humor jim zůstal – Ondrášek míjející ležící dospělou “bramboru” lakonicky poznamenal: “To se mi taky stává..” a celý od sněhu jel dál. Aneb – NÁS NIC NEZASTAVÍ! 🙂

Leave a Reply