Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 23 km, kolem Malše, nádražní lávka, zanádražkou, kolem baseballového hřiště k odkalovací nádrži, kolem Hodějovického potoka, lesem na Srubec, sjezd na Švajce, sjezdařskou dráhou na Třebotovice, hráz Lusného rybníka, Dubičák, sjezd lesíkem, kolem hřbitova, zadem kolem Zvonárny, Vrbenská, Vodní a kolem garáží do Čéčovky.

Výškové metry: ??? m

Účast: Vítek Sirotek, Honza Mareš, Petr Šikl, Stanley

Pád: nikdo

Defekt: nikdo

Trackmaker: Petr Šikl

GPS: www.sports-tracker.com 

Komentář: Vše je tak trochu jinak, není úterý, vůbec se mi nechce na kolo už od oběda. Díky Mikuláši jsme snad poprvé v dějinách Nezamarských a Night Riderských s jistotou, přesunuly termín vyjížďky na jiný den než úterý. Tak trochu mi to po čtyřech letech pravidelných úterků, kdy usedám týden co týden, ve dne či v noci po boku svých druhů do sedla, vykolejilo biorytmus. Stálo mne to opravdu hodně přemlouvání, abych na sebe natáhl zimní dres a vyrazil z tepla svého bytu do nevlídné noci.

Jen ve čtyřech pátráme po sněhových závějí v nejbližším okolí. Úkol je to nelehký, poslední sněhové zbytky vzal předešlý den déšť. Sázíme na Dubičák, i když víme, že tímhle směrem rozhodně dnes bílo nebylo. Nejvíce sněhu za celou trasu uchovalo stinné údolí Švajců, do kterého jsme sjížďeli po červené prudkým ledovým korytem. Adrenalinu bylo v tu chvíli na rozdávání. Na Dubičáku není po sněhu skutečně ani památky, zato výhled na Budějovice je výjimečně nádherný a notnou chvíli se jím kocháme.

Nelze než znovu použít Samíkovo, již legendární hlášku: „Kurz aber intensiv.“, pro zhodnocení dnešního biku. Sněhové závěje sice nalezeny nebyly, ale s tím jsme také tak nějak počítali. Bikeřina to však byla pod vedením pana doktora Šikla vynikající.

Hony

Leave a Reply