Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 34 km, Švábák, hranou lesa na Mokré, přes vojenský prostor na tašky, Závraty, Vrábče zastávka, Vrábče, na Kroclov, lesem na Hlínu, sjezd ke třem brodům, nahoru na Třebiště, Vrábče zastávka, Hradce, na Kaliště, Třebín, po zelené na Švábák a na plovárnu.

Počasí: 8°C, polojasno

Účast: Pavel Kosař, Honza Mareš, Václav Krutina, Petr Šikl, Vítek Sirotek, Lojza Orgoň, Jirka Tuček

Pád: Vítek Sirotek, Václav Krutina

Defekt: nikdo

Trackmaker: Pavel Kosař

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Počasí už nemá smysl dlouze komentovat, je to jak na houpačce, tentokráte krásných jarních 8°C. Dnešní klasika v podobě cesty přes Švábák do Vrábče, zdolání třech brodů a zpět byla okořeněna několika zásadními momenty. Jedním z nich byla nesmírná touha všech účastníků pondělních SBS zúročit veškeré nové dovednosti. Zasvěcenému pozorovateli by jistě neunikly neustálé pokusy jednotlivých bikerů o nadhození předního kola přes terénní nerovnosti, ladnější přenášení váhy, pokusy o stání na místě. Na lámání chleba došlo u nájezdu na panely u bývalého vojenského prostoru letiště. Přeskočit betonové sloupy na místo dřevěných kmenů není jen tak. Zde se chyba trestá cennou nejvyšší, a to zuby na převodníku. Naštěstí betonové sloupy mají tvar komolého kužele, a tak lze zvolit jednodušší a bezpečnější část kde převodník nezadrhne. Všichni překážku zdolávají a jede se dál, když nás zastavuje rachot k zemi kácejícího se kola. Ohlížíme se a na zemi s kopýtky nahoře leží Vítek. V první chvíli jsme mysleli, že šlo o Vítkův nevydařený přeskok pneumatiky s vyčuhujícími dráty, které jej v letu strhli k zemi, ale jednalo se o čistý čelní náraz způsobený nepozorností když kontroloval pohledem přehazovačku. Zřejmě díky judistické průpravě z mládí nedošlo k žádnému zranění a mohli jsme s úsměvem na rtech pokračovat dále, odnášejíc si zábavnou historku. Za Vrábčí před kopcem Hlína nás dotahuje opozdilec Tuča, při krátkém čekání u hranice klád nám Vítek vybírá jednu s větším průměrem do naší Snake arény. Přichází prověrka psychiky při sjezdu ke třem brodům a následuje jejich výjezd poznamenaný těžební činností snad s tunou bahna. Návrat patří už jen klasice v podobě zelené a Švábáku. V zázemí restaurace Na Plovárně byly tentokráte podávány vídeňské párky s hořčicí a rozpečenou houskou.

Hony

 

PS: V pátek 5.2.2016 je v plánu vyjížďka se startem u Hocha v 17:00 hod. Po vyjížďce návštěva Výstaviště – Pavilonu T, kde se koná pivní festival. Více na: Zlatá pivní pečeť 2016

 

Leave a Reply