Rubriky
Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Trasa: 31 km, kolem Malše na Velkaz, ke Špačkům, na Doubravici, hranou lesa ke Starohodějovickému potoku, Hodějovice, po červené přes Hodějovický potok, k odkalovací nádrži, zpátky na Větrnou, dolů k odkalovací nádrži, nahoru na Škardu, Švajce, kolem Dobrovodské stoky na Třebotovice, zpět k Dobré Vodě, kolem rybníka pod Rejšků, lesem ke hřbitovu, dolů kolem Dobrovodské stoky na nádraží a do KMP.

Počasí: 10°C, polojasno

Účast: Pavel Kosař, Honza Mareš, Václav Krutina, Petr Šikl, Vítek Sirotek, Lojza Orgoň, Jiří Tuček

Pád: 2x Pavel Kosař

Defekt: nikdo

Trackmaker: Pavel Kosař

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Vánoce jsou tady, ale zcela nic tomu nenapovídá, teplota 10°C, bikeři v podzimních dresech s holými lýtky a letních tretrách. Nastavení mysli bikerů však ladí s tóny vánočních koled a všichni se těší na společnou vánoční besídku Nezmarů, tentokráte v KMP. Před námi je však svižná kořenovka úbočími roklí mezi Doubravicí a Dobrou Vodou. Kořeny kloužou a vybírají si daň v podobě dvou pádů traséra. Příkré výjezdy zas testují fyzičku a především výkon po alkoholových předvánočních dýcháncích. Tyhle rokle mají opravdu něco do sebe.

V KMP nás uvítala rozjařená skupinka Nezmarů v čele se Zdenálem, který tráví většinu roku v Deutschlandu a svojí návštěvou nás pravidelně poctí právě v době vánoc. Hojně se připíjelo na počest vánočních svátků, shledání, oslav narozenin, až se mi z toho trochu rozmazalo následující ráno. Ale stálo to za to.

Co si matně pamatuji, Venouš předváděl při odjezdu sjezd schodů ze salonku, sklidil při tom obdiv hostů vedlejšího stolu. Já se snažil pařit i s mou druhou partou horských turistů, ve finále i s obsluhou restaurace. Chvílemi jsem to nestíhal a cesta domů pak byla dost divoká, naštěstí bez ztráty kytičky.

Hony

Leave a Reply