Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 23 km, na Švábák, kolem střelnice, zelená na Třebín, žlutá na Dubné, lesem k vysílači, na hráz Kvítkovického rybníka, Kvítkovice, pod kostel Svatý Vít, modrá pak žlutá na Slavče, ze Slavče na zelenou na Kluka a traverzem po louce v úbočí Kluka na žlutou až do Vrábče zastávka.

Počasí: -1°C, polojasno

Účast: Honza Mareš, Petr Šikl, Vítek Sirotek, Martin Ehrenberger, Lojza Orgoň

Pád: Martin Ehrenberger

Defekt: Honza Mareš

Trackmaker: Petr Šikl

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Předpověď počasí se už v pondělí vyvíjela velice slibně, teplota v odpoledních hodinách měla klesat pod bod mrazu s vyvrcholením -6°C po půlnoci. Návrh pokořit úbočí Kluka se zakončením ve Vrábči a cestou domů vlakem sliboval účast běžecké odnože Nezmarů a oblíbenou tečku Esklátor Gangu v nádražním podchodu. Na startu se ukázalo, že krásně malovaná vyjížďka na zmrzlém podkladu se bude konat jen v rámci uježděné cyklostezky. Po najetí do terénu za Švábákem nás uvítalo přehršel bahna, místy ukrytého pod rozbředlým sněhem. Jako mávnutím proutku se vše úplně otočilo projetím Slavče. Citelně se ochladilo, bahenní koupele vystřídaly sněhové závěje a nálada týmu vzlétla do oblak. Zasněžená louka byla zlatým hřebem vyjížďky, z níž nejlepší byla část sjezdu. Shodli jsme se na tom všichni a myslím, že ten malovaný plán vyjížďky se tím závěrem vyplnil.

Následovalo posezení v hospodě u nádraží, kde je lepší účast potvrdit předem, protože místní štamgasti navštěvují toto zařízení jen v Po, St, Pá a So. Po chvíli jsme byli v hospodě sami a černovlasou paní vrchní jsme měli jen pro sebe. Až ve vlaku roztála směs bahna a sněhu z našich kol. Peťan byl nerad, protože mu prý roztála aerodynamická úprava jeho rámu, kterou vytvořila sama příroda. Posilněni lahvovou Plzínkou jsme zakončili vyjížďku obvyklou tradici Eskalátor Ganku, pravda, tentokráte u mne trochu se štěstím. To se mi ale vyhnulo obloukem na dvojschůdku před Priorem. Svojí jezdeckou chybou jsem pořídil trojitý defekt zadního kola, který jsem si čestně zaevidoval do statistiky a ještě ten večer opravil výměnou duše v Džin baru.

Byla to zase vyvedená vyjížďka.

Hony

 

Sraz na příští úterní vyjížďce v 17:30 hod u Dlouhého mostu, strana u Hocha.

Leave a Reply