Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa:  33 km

Výškové metry: 345 m

Účast:  Míra D., Pavel T., Vítek S., Jirka V., Pavel K., Petr Š., Lojza, Hony

Vyjížďku nedokončil: Lojza nedojel do hospody, Zdeny dojel jen do hospody 🙂 , Míra neodjel z hospody 🙂 🙂

Pád: Vítek S. – po (skoro) překonání blátivého příkopu zaváhání, ztráta rovnováhy, šlápnutí na hranu, která byla naneštěstí uklouzaná, sesunutí nohy do příkopu, hrozící znečištění celého těla vybráno lehkým dotekem dlaně o zem … pád to asi byl 😉

Defekt: Míra D. – výuka opravy defektu na bezduších

Trackmaker: Pavel K.

GPS: mapa 

Komentář: Třetina vyjížďky za světla a +11°C, je to ještě zimní NightRide? Každopádně jsme se projeli krásně, pěšinky už jsou připraveny na jarní ježdění! Na takové jedné v lese pod Klukem nám Míra předvedl praktickou ukázkou opravy defektu na bezduších:

  1. lekce: po zjištění defektu natočit postižené místo do spodní polohy a nechat mlíko v plášti dělat jeho práci, doporučuje se s kolem mírně pohybovat, aby mlíko lépe steklo do nejnižšího místa, kde je díra v plášti, dofoukat, pokračovat ve vyjížďce s vírou, že to zabralo (lektor Míra)
  2. lekce: po zjištění, že to nezabralo vybalit nářadíčko, čistící jehlou pročistit díru v plášti, navlékací jehlou zavléct lepivý knotu do pláště, natočit postižené místo do spodní polohy a nechat mlíko v plášti dělat jeho práci, doporučuje se s kolem mírně pohybovat, aby mlíko lépe steklo do nejnižšího místa, kde je díra v plášti, dofoukat, pokračovat ve vyjížďce v modlitbách, že to zabralo (lektor Pavel K.)
  3. lekce: po odchodu z hospody a zjištění, že to přeci jen nezabralo úplně, dofoukat s opatrným vyšroubováním šlahounku, aby nedošlo k vyšroubování horní části ventilku (lektor Míra)
  4.  lekce: po zjištění, že došlo k vyšroubování horní části ventilku jeho zašroubování a utáhnutí kleštičkami (Vítek)
  5. lekce: po zjištění, že dolní část ventilku nevydržela a už není možné horní část ventilku zašroubovat, krátce zvážit, jestli je čas, chuť a síla použít záchranou duši (lektor Míra)
  6.  lekce: po zjištění, že čas je, chuť a síla ale není, zatelefonovat s prosbou o vyzvednutí (Míra)

To vše je možné prožít s úsměvem jen proto, že za tohle všechno je do statistik jen jeden defekt a zejména proto, že po odchodu z hospody je svět báječné místo.

Masopustní středa je první den postní doby, takže nám to pěkně vyšlo a zakončení vyjížďky stejkem v Podkově, poslední masopustní den, bylo ještě v pořádku!

Bajku zdar V.

Leave a Reply