Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 36 km, pravý břeh Vltavy, Trägrův Dvůr, Hrdějovice, Borek, rokle k Ortům, Baba, výjezd na Hosín, k letišti, lesem na Dobřejovice, Zámostí, maturita, zámek, levý břeh Vltavy, náměstí.

Výškové metry: 420

Účast: Pavel Tíkal, Vítek Sirotek, Honza Mareš, Míra Doležel, Aleš Peterka, Stanley, Petr Pokorný

Vyjížďku nedokončil: Aleš se odpojil v Zámostí

Pád: nikdo

Defekt: nikdo

Trackmaker: Honza Mareš

GPS: Sports-trecker

Komentář: Před sedmi lety, psal se rok 2013, kdy byl ještě Night Ride v plenkách, připadla úterní vyjížďky stejně jako letos na Štědrý den. Tehdy se ještě našli tací, kteří měli vůli pustit se s nacpanými břichy na půlnoční vyjížďku. Všechno má ale svůj vývoj, a tak nyní došlo na společnou dohodu o posunu vyjížďky na pondělí. Trochu zmatku přinesl jen čas startu! Klasická situace, na dotaz kdy, nepřijde ve valné většině odpověď žádná, v lepším případě neurčitá. Když už se vše vyjasnilo, a byla naplánována již vcelku tradiční trasa, přišel Peťa Pokorný s návrhem, navštívit jeho jmenovce v Dobřejovicích, což se posléze ukázalo jako vynikající nápad. Naskytla se nám totiž možnost návštěvy velkolepého rodinného sídla a okusit pohostinnost jeho majitele, která byla více než štědrá. Podávala se Plzínka, uzené s okurkou a mandlovice z Hustopečských sadů, chutnající jako marcipán. Výzdoba zahradního loveckého domku připomínala základnu u Zdendy, ale tam veškerá další podobnost končila. Jen s těžkým srdcem jsme odolali nekončícím pobídkám k další konzumaci a pustili se dál do chladné noci.

Předvánočním dárkem mi bylo složení maturity v zámecké stráni na Hluboké. Zdolání tohoto výjezdu mi trvalo celých dlouhých osm let. Tradice v podobě pořízení společné fotografie před zámkem a hurá na jedno hlubocké orosené. Volba tentokráte padla na 12° polotmavý ležák s názvem Kašpar. V nabídce byla i další piva Melichar a Baltazar, ty jsme však již raději nechutnali, přeci jen nás ještě čekal Juvel a punč na Budějovickém náměstí.

Punč na náměstí tekl proudem a my jím důstojně oslavili letošní bikerský vánoční čas.

Hony

 

Leave a Reply