Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 31 km, Švábák, kolem střelnice, hranou lesa k závoře, po zelené na Branišovskou, modrá na Haklák, mezi Vrbenské rybníky, Dasný, na Bezdrev, kempem na zamrzlou vodní plochu, zpět na hráz, Eriho stezka, Vondrov, zadem na Muničák, přes vodní plochu na kruháč, k pivovaru u kostela – zavřeno, Švejk – otevřeno, 5 pivek z produkce Pivovaru Hluboká, po stezce až do Čéčovky.

Výškové metry: ??? m

Účast: Hony, Vítek, Tiki, Banán, Stanly, Venca

Pád: nikdo

Defekt: nikdo

Trackmaker: Vítek

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Každý den v životě přináší něco nového a ten dnešní nebyl výjimkou, ba naopak. Krajinu zahalil ledový příkrov, a to vneslo do řad Night Riderů lehounké rozpaky. Před vyjížďkou byla na Viberu zmiňována slova o hokejových výstrojích, zbytečném zrakvení, cestou rovnou do Čéčovky, nebudeme si hrát na hrdiny, je to o hubu. Churavý Šiklín z poza peřin k tomu podotkl, že jsme nějací hodně slabí. Vím, že nebýt rýmičky, ledovce by se postavil čelem. Nejtvrdší jádro opravdu nepropadlo zbytečné panice a na start dorazilo. Ukázalo se, že umrzlá krupička tolik neklouže, jak by se zprvu zdálo, zato blyštící se ledové hroudy, kameny a kořeny potažené vrstvičkou ledu tvoří zákeřnou past. Vítek si to vyzkoušel hned při průjezdu Švábákem, předvedl ukázkový výstup z kola při překonávání hroudy sněhu. Další opatrný postup lesním terénem byl vcelku bezproblémový, polní cesty dovolovaly i hojné debaty. K jediné újmě bohužel přišel smolař Venda, když ho švihla do bolavého nosu rozhoupaná větev. Netradiční zážitek nás čekal po příjezdu k Bezdrevu. Bez většího váhání jsme si to namířili přímo přes zamrzlou vodní plochu a po celou dobu jízdy nás doprovázelo ohlušující křupání zmrzlé sněhové krusty, až na druhou stranu rybníka. Následovala Eriho stezka, v zimně skvěle jetelná, k našemu údivu s nezamrzlým rybníčkem pod hrází rybníka. Teplejší voda vytékající ode dna Bezdreva udržuje soustavu rybníčků pod hrází v nezamrzlém stavu i v těchto mrazivých dnech. Nadšeni přejezdem po ledě míříme k Munickému rybníku, kde se vše opakuje a na památku pořizujeme skupinové foto. GPS záznam nebude mít chybu! Hlubocké panorama nás láká na ochutnávku produkce místního pivovaru, rozhodování netrvá dlouho, jedeme na jedno rychlé. Restaurace přímo v pivovaru má bohužel otevírací dobu pouze v pátek a v sobotu, ale místní pracovník nás informuje, že pivo Pivovaru Hluboká mají na čepu U Švejka naproti. Kašpar, Melichar a Baltazar neměli chybu. Posilněni jedním rychlým kouskem jsme se přesunuli, již jen po stezce rovnou do Čéčovky, kde na nás čekal Lojza s Kosou, posléze přijel i ztracený Stanly. Dorazil také Honza, běžecky je to na ledě horší než kolmo, chtělo by to prý tretry s hřeby. Podruhé z tepla do zimy se nám opravdu nechtělo, navíc některé z nás čekala ještě dlouhá cesta domů.

Stále se něco děje a to je dobře.

Hony

PS: Příští úterý 07.02.2017 je plánovaná vyjížďka s cílem v Holubově. Láká nás Chlumečská hora a návrat domů vlakem ve 21:19 hod. Naskýtá se tedy znovu šance složit přijímací zkoušku do Eskalátor Gangu.

Leave a Reply