Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 47 km, pod Švábák, kolem Černíše, Dasný, kolem Bezdreva, Zliv, podél kolejí ke Kubatovi, výklad u menhirů popraviště a místa dokutálení se hlavy, přes blata do Pašic, Češňovice, kolem Bezdreva, Dasný, Hakláče a po modré na Máj a domů

Výškové metry: 207 m

Účast: Ondra, Venca, Vítek, Eri, Honza Mareš, Petr Šikl, Přema, Majkl, Petr Pokorný, Kocour, Pavel Samec, Sochy, Víčko, Víťa Kořínek, Duby, Tonda, Míra Dvořák, Pavel Tíkal

Pád: Nástrahy pravé bajkeřiny zvládli všichni bez ztráty kytičky

Defekt: srha na blatech byla tak ostrá, že by i plášť prořízla, my však jeli kosmicky rychle a nedali jí šanci

Trackmaker: Ondra (strážce ohně a tradic)

GPS: endomondo

Komentář: A po roce zas a znova, letí k Vám překrásná slova. Nevím jak kdo, ale já se sezóny nemohl dočkat. Nejsem mentálně opotřeben z celoročního ježdění 😉 a na kolo se fakt těším, stejně tak jako na naši pospolitost. Zazněli sice z úst několika dotazy na nutnost směřování první vyjížďky na Kubatu, když to vlastně není moc bajkeřina a kopce tam také nejsou… Škarohlídové však základy naší pospolitosti podrýt nemohou! Pojďme si nastínit, co říká o slovu tradice výkladový slovník. “Tradice: předávání celku poznání, schopností, obyčejů a mravů kultury nebo skupiny. Tradice je z tohoto pohledu kulturním dědictvím, které se předává z generace na generaci. Pod toto pojetí spadá i vědecké poznání, umění, rituály, morální pravidla a recepty na přípravu jídel.” Takže jsme si názorně vysvětlili, o co vše bychom přišli, kdybychom se tomuto zvyku vzepřeli 🙂 Snad ani párky u Nezmara by Zdenda neuměl ohřát!!!

O.

P.s. Přivítat opět mezi námi bych chtěl Víťu Kořínků – jako bájný Fénix, povstal z vlastního popela a záněty výstelky kolenního kloubu, trombózu a kýho čerta ještě nechal za sebou. Vzhůru v ohnivý let!

P.s. Na závěr bych ještě chtěl říci, že mám rád nit, která se vine celým rokem a tak jsem si pro tento rok pro Vás připravil okénka poezie. Nebudou dlouhá a kdo je číst nechce, nebude. Budu je nazývat Nezmarské zušlechťovací okénko (NZO), neb poezie povznáší ducha a my povznést “občas” potřebujeme. Bližší podrobnosti k veršům uvádět nebudu, kdo hledá najde (a mě potěší, když někdo hledat bude). Pro dnešek jsem chtěl začít původně na rozpustilou notu, ale myslím, že následující memento pro mnohé z nás bude užitečnější:

 

Dva měsíce sotva zašly,

nevím, jak žil s mladou ženou

jednou zjitra – tak ho našli

v krvi s hlavou prostřelenou

 

One Response to “1. etapa 29.3. 2016 – Kubata aneb boj o tradice”

  • Petr P.:

    na web přidána byla galerie,
    o tom, jak nám Ondra hlavy myje,
    je to vědomostí studnice,
    mě ale bolí spíš zadnice,
    nemít celopéro
    nemám celý péro

Leave a Reply