Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 42 km, k JČU, kolem golfového hřiště k Hadovi, Hakláče, mezi rybníky na Křenovice, Pod Vráží, Kvítkovice, louky k Jankovu, Bohušovická myslivna, pod Haberským vrchem do Sedla Kluku, sjezd pod Kašparku, Slavče, Hradce, tašky do Šindláku, Eriho zkratka přes Švábák k Bagru a do Perly.

Počasí: -1°C, sníh, inverze

Účast: Honza Mareš, Václav Krutina, Petr Šikl, Vítek Sirotek, Pavel Samec, Martin Ehrenberger, Radek Anderle alias Banán

Pád: Pavel Samec – 2x, Banán

Defekt: nikdo

Trackmaker: Petr Šikl, Martin Ehrenberger

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Těsně před vyjížďkou se ozve známé pípnutí mobilu. Bleskne mi hlavou, že jistě dorazila nejdůležitější zpráva světa týkající se noční vyjížďky, proto rychle vytahuji mobil a ověřuji, zda se nemýlím. Ano, dorazila zpráva od Venci, nabízí k prodeji dvě LED blikačky za výhodnou cenu? Po chvíli další pípnutí, znovu tedy rychle sahám po mobilu, abych nepromeškal další, tentokráte již bezpochyby nejdůležitější zprávu světa. Píše Lojza: “Kluvi dnes za A. Nekem způsobily. Pavel také nejede.” Z vlastních zkušeností vím, jak snadno se lze při psaní zprávy překliknout na miniaturní dotykové klávesnici. Dedukuji z marťanštiny, že kluci na dnešní strat nedorazí. Zprávu posouvám v svém žebříčku důležitosti na přední místa. Takhle se mnou necvičí ani pracovní zprávy o zastavení montážní linky aut v BMW! (kecám) Venco, Venco, co jsi nám to dal za mocnou zbraň k užívání. My co odmítáme Facebook, Twitter, Instagram, preferujeme pro komunikaci starý dobrý mail teď máme Viber. Manželka nemůže pochopit, co si to soustavně píšeme! Přiznám se, že pokud jí to začnu vysvětlovat, tak mám trochu obavu, aby správně pochopila tu nevýslovnou naléhavost a důležitost naší společné korespondence, sahající přes několik tématických skupin kterých jsem členem. Uf…

Pro dnešek je tedy více než jasné, že bez hlavního trasera musíme dnešní trasu vymyslet sami a na startu tak řešíme vhodnou lokalitu skýtající co nejvíce zimních radovánek. Souboj vyhrává Kluk nad Jivenskou Babou. Trasování se ujímá Peťan a volí netradiční variantu přiblížení k hřebenu Kluka. Po hodině a půl v sedle dorážíme do Kvítkovic abychom mohli pozvolna stoupat k Bohušovické myslivně a dál až do Sedla Kluku, pro které přebírá trasování Eri. Během cesty děláme více zastávek než je obvyklé, Banán neustále vyrušuje s heslem: “Mám nohy jako konve!”, je po pondělním florbálku znaven a chce stále popíjet čaj s rumem z termosky. Při závěrečném stoupání do sedla se plně projevuje efekt inverze, z větví stromů padají kapky vody a sníh na zemi je rozbředlý. Se sjezdem se znovu mění teplota vzduchu lehce pod bod mrazu a Samouš si může na plno užívat zledovatělé cesty do Slavče. Rychlost krotí hrubším sáhnutím na brzdy a už mu letí kopýtka vzhůru k nebesům, odnáší to naštěstí jen jeho oblíbená oranžová zimní bunda. Závěrem nás Eri protáhne polní spojovačkou mezi Šindlákem a Bagrem, abychom vše spláchli kroužkem v Perle.

Při dnešní vyjížďce jsme doslova proflákali celkem 47 minut, což je rozdíl mezi celkovou dobou vyjížďky a dobou jízdy v sedle. Podotýkám, že nedošlo k žádným defektům a Samík se ze svých dvou pádů zvedal velice rychle. Banáne, ten horký čaj s rumem, co se musí srkat, aby si člověk nespálil jazyk, není opravdu ideální volbou. Ale chutnal mi. Dosavadní průměr v tomto rozdílu jsme drželi na 20-ti minutách.

Hony

IMAG2195

V Sedle Kluku

2 Responses to “11. NIGHT RIDE 05.01.2016 – Kluk”

Leave a Reply