Rubriky
Březen 2024
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Trasa: 48 km, Čína, zadem kolem Škodovky na Rudolfov, Mrhal, lesíčkem na Locus Perenis, lesíčkem na Koníř, polemi a loukami na Zvíkov a Pulmon, nechtěné bloudění po lesíčku, U Císaře, Ohrazení, Zborov, Hůrka, Hodějická rokle a domů

Výškové metry: 460 m

Účast: Ondra, Venca, Vítek, Eri, Honza Mareš, Petr Šikl, Přema, Aleš, Tonda, Pavel Samec, Kory, Majkl, Petr Pokorný, Kocour, Vláďa, Míra Dvořák, Koubič, Petr Jiřička, Honza Mikolášek, Bivoj, Petr Lískovec

Pád: nikdo

Defekt: Vítek – když už byla tma tak velká, že jsme v Hodějickém lese ztratili méně zdatné členy, kteří po hříchu patří i k těm méně orientovaným (jestlipak se z Hodowitz šervůdu již vymotali?) blížili jsme se ke známé strouze, kde jsme s Vítkem letos oba cvakli při přeskakování duši, neb se tam oproti minulosti obnažil jeden ostrý kámen. Rozum a paměť velí slézt z kola! Ale nejsme všichni ze stejného těsta, ne ne ne. Já slézám, neb myslím a pamatuji si a pan “fury in the slaughterhouse” strouhu skáče a ……cvaká duši. A ve tmě lepí. Boha jeho.

Trackmaker: Petr Pokorný 🙂

GPSwww.sports-tracker.com

Komentář: Dlouho avizovaná vyjížďka na Pulmon přinesla mnoho úsměvného. Peťa, vědom si kritiky některých (ti, kteří nestaví pestrost vyjížděk na první místo) z minulého roku, zkusil zapracovat na zatraktivnění výletu do lokality Ledenicka a já myslím, že se to povedlo velmi 🙂 Jenže to sebou neslo značné prodloužení trasy – což se nakonec opět ukázalo jako osvěžující zpestření v šeru a tmě – plus spadlé do klína. Bohužel však jaksi panu trasérovi volného času oproti minulému roku ubylo, takže místo svědomitého projetí trasy jak minule, si trasu “projel” virtuálně na počítači doma a při vyjížďce uplatnil již dvěma lety v sedle získanou jezdeckou jistotu a po očku nenápadně na křižovatkách jukal do telefonu na navigaci… Já, jako pravý oldskuler a příznivec přístupu “napřed empirické bloudění a hledání cesty o samotě, pak až prezentace” se na tuto praktiku dívám s despektem, nicméně nutno uznat, že to Peťa zvládl bez problémů. Jen škoda, že krajinou romantických lesů, luk a strání se jelo průměrem asi 35 km/hod 😉 tak jsem si zakousnutý do řídítek romantiky moc neužil. Nově přišedší (to je češtinská krása, ty přechodníky, co?) člen cedil mezi zuby: To je tempo jaký jezdím na Kole pro život! 🙂 Vše se ale mělo změnit za Pulmonem, kde jsme se zanořili do lesa trochu jinde, než by mé znalosti terénu potřebovaly k nalezení trasy, co v tomto lese znám (mimochodem v lese mezi Ohrazeníčkem a Ledenicema jsme podle mého bloudili asi nejčastěji co s Nezmarama jezdím – asi nějakej bermudskej trojúhelník) a tak došlo na disciplínu “cestou necestou”, aneb jedu tudy, kudy to krajina dovolí a čekám kde mě to vyplivne. A že tahle disciplína názorově družstvo rozdělí, je už dlouho známé. Průměrná rychlost závratně padá, já, Vítek a spol. si šušňáme, Majkl, Eri a spol. si nešušňají, techniku jízdy pilují všichni, ať už si šušňají, či ne. Vyjížďka na Pulmon se povedla a MOC – díky Peťo (taky za to, že nejsem sám, kdo staví pestrost na první místo).

O.

P.s. Možná tu něco někomu chybí – třeba tradiční edukativní okénko? Tak co třeba pohledat v pokladnici z nejhlubších? Na našich stránkách lze nalézt info o Pulmonu, o Věčném místě (Locus perennis) i pojednání o trigonometrii.

  

P.s. Příště se startuje v 16.30 – tak komu bude příští úterý divný, že je na Startu v 17.00 sám, ten asi nečte tento naučně informačně poučný humoristický týdeník.

 

One Response to “25. etapa 15.9. 2015 – Locus perennis & Pulmon”

  • Petr P.:

    Předem mého dopisu 🙂 bych chtěl Ondrovi poděkovat též 😉
    a dodávám – nebylo to o nic delší než minule (o 7 km delší-ano, ale o 100 m výškových méně..), a těch 35 km/h se Ti jen zdálo..já když bývám vzadu, mám stejné dojmy…totiž že my nejezdíme kolo pro život, ale jako o život 🙂
    edukaci otevře snadno každý, kdo strýčka Gůgla požádá, tak já jen krátce potvrdím, že nejde o středověké cvičiště a kamennými koulemi, ale o epolement(val) z r. cca 1810 a střílelo se kovovými. Přístě bysme mohli v rámci bloudění zkusit najít druhý val s 5 vybíhajícími tělesy (asi 400 m východně), který měl být napodobeninou dobývané pevnosti!

Leave a Reply