Rubriky
Březen 2024
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Trasa: 27 km, stezka po pravém břehu Vltavy, Voříškárna, garáže za Ternem, kolem Bosche, přejezd v Kněžských Dvorech, podél kolejí do Hrdějovic, spojovačka na Borek, rokle směr Orty, sjezdařská dráha, polem k Rosmíkovi, pravá do rokle, sjezd pod Babu, Žákův lom, výjezd na Hosín k rybníku, náves, po asfaltu směr Hluboká, levá sjezd ke kolejím po motokrosových cestičkách, železniční most nad Barborkou, prudký sjezd lesem k jezu, stezka po pravém břehu Vltavy k Nezmarovi.

Počasí: 12°C, polojasno

Účast: Honza Mareš, Petr Šikl, Vítek Sirotek, Venca Krutina, Pavel Samec, Martin Ehrenberger, Pavel Kosař, Jirka Tuček, Lojza Orgoň, Jindra Vimr

Pád: Jindra Vimr, Martin Ehrenberger, Pavel Kosař, Honza Mareš

Defekt: Jindra Vimr

Trackmaker: Honza Mareš, Petr Šikl, Pavel Kosař

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Tak je to tady! Závěrečná vyjížďka nezmarské odnože nočních jezdců. V tomto ročníku je to vlastně průnik několika budějovických skupin, a to BK Nezmar, Legendbike a Exteremo.

Závěrečná vyjížďka se odehrála v mých oblíbených lokalitách lesů kolem Ort a srázu podél kolejí z Hrdějovic na Hlubokou. Zmíním jen její nejzajímavější části, kterými byli zejména výjezd odvodňovací roklí k Ortům a motokrosové pěšiny v úseku Hosín zastávka až Hluboká – Zámostí. První ze zmiňovaných úseků jsme bohužel absolvovali bez Samíka, kterého zdržel defekt kola jeho zánovního biku Rocky Mountain. Zouvání pláště z bezdušového ráfku bylo panenským počinem, a jak je známo, u akcí tohoto typu dochází ke komplikacím. Výjezd odvodňovací roklí, který většina týmu zdolávala v tomto směru poprvé, byla zprvu lehce komplikovaná poházenými větvemi majícími za úkol odradit motokrosové jezdce, v druhé části pak dala vyniknout jezdeckému umění jednotlivců. Do druhého úseku jsme již vyráželi v plném počtu deseti bikerů, posilněni zrzavým mokem ze zásob našeho vrchního sládka. Ještě techničtější stezky ryze motokrosové povahy prověřili techniku týmu až na dřeň. I Eri si tak přišel na své, především v místech, kde před nějakým časem testoval zapůjčený bike s neblahými následky jak na jezdci, tak na kole. Náročnost tratě se pak podepsala i na počtu pádů ve vyjížďce, naštěstí všechny bez vážnějšího úrazu.

Vzhledem k povaze vyjížďky “Závěrečná ” jsme naplánovali zakončení noční sezóny u Zdendy. Byla to první návštěva hospody U Nezmara od letní závěrečné vyjížďky. U první objednávky pití jsem lehce zaváhal, ale vypadlo ze mne, že si teda dám jednu jedenáctku. Pivo jsem na stůl dostal s padlou pěnou a i ta se do pěti minut ztratila úplně. Půllitr přede mnou tak vypadal, že obsahuje čaj a ne pivo. Chuť, tak ta bohužel zůstala stále neblaze stejná. Nebyl jsem v tom ale sám, stejně na tom byl nejen celý náš stůl, ale i všichni ostatní hosté. Zdenda prohlásil, že dodávku piva bude reklamovat a pokud neproběhne hladce, osloví konkurenční pivovar Platan. Cena je prý stejná, jen Zdenda je odkojený Samsonem už od mala a měnit to ze zásady nechce. Ve všech u našeho stolu svitla jiskřička naděje. U jednoho vlastně ne, před tím stála sklenice bílého střiku.

Během večera došlo i na doplnění údajů do statistiky, která tak prozradila, jak že nám dopadlo umístění v celkovém pořadí největšího počtu účastí, pádů, defektů a trasování nočních vyjížděk. Výsledky najdete v přiložené statistice.

Zde malá rekapitulace:

1. Cena nejlepšího NIGHT RIDERA – Petr Šikl (100% účast)

2. Cena největšího padáka: Pavel Samec (6 pádů)

3. Cena nočního píchače: Venca Krutina (protože by zase vyhrál Samouš, jednomyslně jsme určili za vítěze Vencu)

NIGHT RIDER

NIGHT RIDER

Noční píchač

Noční píchač

Největší padák

Největší padák

 

4. Cena trasera a poděkování za bezpečné dovedení do cíle patří především Petrovi Šiklovi, ale i Pavlovi Kosařovi a vlastně všem, co do každé z vyjížděk přivezli materiálové zabezpečení, pořídily dokumentární záběry a v neposlední řadě dodali dobrou náladu.

 

NIGHT  RIDE  –  BYL  TO  DOBRÝ  POČIN  –  DÍKY

 

Hony

 

Statistika: NIGHT RIDE

 

Leave a Reply