Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 29 km, Švábák, kolem střelnice, zelená na Třebín, Kaliště, po modré na Lipí, kolem Dehtářského potoka, úbočím Kluka na hřebenovku, Kluk, po zelné k silničářům, kolem chat na Slavče, hranou lesa do Vrábče-zastávka (hospoda – zavřeno), Vrábče, kolem pilota do Boršova.

Počasí: 3°C, zataženo

Účast: Honza Mareš, Petr Šikl, Vítek Sirotek, Venca Krutina, Pavel Samec, Martin Ehrenberger, Pavel Kosař, Lojza Orgoň

Pád: Samík – pokus o fracturu claviculae

Defekt: nikdo

Trackmaker: Petr Šikl

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: V této sezóně první plánovaná vyjížďka s oblíbeným návratem pomocí vlakového spojení ČD. Cílovou destinací pro vyjížďku byla zvolena hospoda ve Vrábči-zastávce. Nezbytné přípravy na startu, focení kol, rozcvička, čekání na opozdilce, následuje svižné tempo směr Kluk. Ve výjezdu úbočím Kluka se ukazuje, proč byl vymyšlen šaltr, sjezd po zelené k silničářům zas prověřuje sjezdařskou odvahu. Kluci z Legendy osedlali singlespeedy, Samík pro změnu zapůjčený stroj – hlína s pevnou vidlí na véčkách. Při sjezdu po louce směrem k vytouženému cíli ve Vrábči předvedl Samík pokus o fracturu claviculae. Nemusel se přiznávat, bylo to na něm vidět. Velkým zklamáním pak byla i přes prezentovanou otevírací dobu 10:00-22:00 hod zavřená hospoda u nádraží. Rychlá porada vedla k přesunu do restaurace Archa v Boršově, kam byl nasměrován i běžící Majkl. V hospodě, kde by se kouřová mlha dala krájet, byl dohodnut přesun do ČB vlakem.  Přikládám kopii jízdenky, aby si každý udělal představu, kolik stojí přeprava pěti osob a pěti kol z Boršova do ČB. Cena za 8 kilometrů jízdy ve vlaku, ale zato možnost vyjet na kole přímo z vlaku, sjet schody nádražní haly, schody do podchodu a vyjet eskalátorem – k nezaplacení. Je tu opět Eskalátor gang.

Cestářská hymna, jež je zpívána na oslavách cestářů a silničářů: http://nc-zpevnik.wz.cz/355_cestar.html Kdo byl na vyjížďce ví.

ČD

Hony

Sraz na příští úterní vyjížďce v 17:30 hod u Dlouhého mostu, strana u Hocha.

Leave a Reply