Rubriky
Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Trasa: 41 km, 21. století – viz GPS 

Výškové metry: 507 m

Účast: Ondra, Hony, Zdenál, Přema, Víťa S., Bivoj, Sochy, Pavel, Aleš, Radek P., Venóš, Koubič, Sláva, Honza M., Honza D., Vráťa,  

Pád: Zdenál

Defekt: Bivoj, foukal sice několikrát, ale zas tolik nezdržoval, tak jsem to vyhodnotil na jeden defekt 🙂

Trackmaker: Ondra 

GPS: https://mapy.cz/s/nogunufuda

Komentář: Mokro a hnusné počasí překvapivě v Bivojovi probudilo nápad s Kletí, ale ostatní měli přesně opačný názor, takže se hlasovalo se o motanici kolem CB (ještě před Bivojovo příjezdem) a bylo to ……. jednomyslné 🙂 Letos jsme nebyli ještě na Vávře a na Libníči a tak jsme se tam aspoň o trochu více pověnovali hledání trailů. Na pětníku jsme strávili skoro hodinu avšak je mnohem (!) milejší točit 4x kopečíček u Libníče než točit 4x Kluka! Místňáci se u Libníče o pěšinky starají, takže je to tam nyní tuze hezké. Příště Kleť? Ale jen za hezkého počasí!!!

O.

NO: Dnes budou edukační okénka dokonce dvě!

1) V hospodě nám Vítek vyprávěl jak Swietelsky dělníci neznalí jazyků vysvětlují rakouské policii, že házením snopů slámy do hraničního toku Malše chrání čistou vodu pro perlorodky 🙂 avšak nebyl schopen si vzpomenout, jak se perlorodka řekne německy… Tak nás Hony alespoň seznámil jak se německy řekne pulec 🙂 Kaulquappe. To slovíčko se jistě bude hodit!

2) Minulý týden jsem se dozvěděl, proč se brněnský fotbalový stadion Zbrojovky jmenoval Za Lužánkami (po pravdě jsem o původu názvu nikdy nepřemýšlel). Ostatní to taky nevěděli, takže:

Lužánky jsou nejstarším veřejným parkem v českých zemích! Park byl založen v roce 1786 v místě bývalé jezuitské zahrady. Rozkládá se na ploše 22 ha. Dnes patří k nejvyhledávanějším zeleným plochám ve městě BRNĚ (známé to metropole českých zemí…). Původně zvaný Augarten; v hantecu Augec 🙂

Leave a Reply