Rubriky
Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Trasa: 40 km, 21. století – viz GPS 

Výškové metry: 716 m

Účast: Ondra, Hony, Zdenál, Venóš, Přema, Víťa S., Eri, Majkl, Míra, Bivoj, Petr Podhola, Venca D., Sochy, Kory, Jirka V., Honza M, Honza D.

Pád: Sochy, Ondra, Vítek S.

Defekt: nikdo

Trackmaker: Zdenál – a hezký to bylo!

GPS: https://mapy.cz/s/dofozotele

Strava_Zdenál

Komentář: Minule v úterý přes den sněžilo a v úterý přibylo 20 stupňů. Nejvíc jsme však byli hotoví (já tedy určitě) nikoli z parádních trailů, které vydrncanější (absence pravidelné údržby) už snad ani být nemohou, ale z toho, že jsme po cestě potkali v mechu dva podborováky/suchohřiby! Dva vzrostlé. V dubnu. Nečekají nás dobré časy…

O.

NO: A jako minule, stejná báseň Františka Hrubína, jen aktuální sloky 🙂

 

Tak utíkají dny a týdny,

jak je les na Květušku vlídný.

 

“Jahody, jahody

když vyjde slunko zlaté,

radostí zčervenáte –

jahody, jahody,

co dáte lahody.”

 

Květuška jí a zpívá

a jahod neubývá.

 

“Motýle, motýlku,

květiny, kde je která,

zulíbáš do večera – 

motýle motýlku,

kdepak máš postýlku?”

 

Za motýlem se žene,

tvářičky rozpálené.

 

“Včelička, včelička –

květ jí vzal do náručí

a ona bzučí, bzučí – 

včelička, včelička,

sestřička sluníčka!”

 

Včelička Květušku učí,

jak se tu v lese bzučí.

 

🙂

One Response to “5. etapa 30.4. 2024 – Kluk”

  • Petr P.:

    Tak já to měl takhle: tušil jsem “tajný” plán “na Kluka” a chtěl se tedy vracet tím směrem-že bych jako třeba potkal kamarády… Vyjel jsem pozdě, takže na silničce a že když už tady máme pořád toho Hrubína – což je také sídlo našeho spolku (aspoň tam Šárka není sama 😉 ), jel jsem se podívat, jestli by nešlo zřídit sídlo v Kokotíně, protože by to bylo takové přiléhavější.
    Chtěl jsem vás vidět taky proto, že jsem měl narozeniny. Když jsem byl k mému dotazu ujištěn, že opravdu míříte k Nezmarovi, tedy do nejnesmyslnější destinace 30.4. (všude jinde – jen ne tady – bude nějaká zábava na čarodějnice), dostavil jsem se tam(už prakticky za tmy), kde však u obvyklého stolu seděla pouze podniková persona non grata (Jirka V.)..a paní Nezmarová sdělovala – já myslel, že kvůli Jirkovi, ale prý s ohledem na nadcházející dovolenou – že už není populární šmitec, tlačenka, ovar, natož třeba polívka nebo guláš. Jen sekaná nebo (poslední) klobása.
    Odněkud se pak doklopýtali alespoň Hony, Vláďa Ř a Vítek. Tvrdili mi, že z hospody v Šindláku (tu jsem hodinu předtím těsně míjel). Jestli to byla pravda, těžko soudit, každopádně pokud ano, tak podle záznamu trasy Ondra tohoto mazaně využil a navštívil “tajně” Alici, když předtím měl ještě jiné rande na čísi 😉 chatě u Vrábče. Záznam také říká, že provokativně projel kolem Koháče, aniž by přibrzdil. Zřejmě spěchal dočíst básnickou sbírku Fr. Hrubína, popřípadě jen spěchal kompletoval sbírku “čarodějnic” (?) 🙂 Viber byl toho dne plný šifer, takže těžko říct, co se dělo, kdo kde a s kým byl a kudy jezdil. No, jestli se dál hraje hra, kdo se komu ukryje v jiné hospodě, tak asi přehodnotím svůj předsudek / odsudek a snad se i já radši dám do týmu Koháč 😉

Leave a Reply