Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 38 km, 21. století – viz GPS 

Výškové metry: 551 m

Účast: Václav Drbout (statný a mladě vypadající padesátník, známý též pod kódovým označením VD 50), Ondra, Hony, Venóš, Pavel T., Majkl, Přema, Bivoj, Víťa S., Koubič, Eri, Ondra M., Aleš, Zdenál, Míra D., Sochy, Vláďa Ř., Petr Podhola, Zása, David Čapek, Víťa K., Banán, Honza Mikoláš mladší (pokud je tedy Honza)

Pád: nikdo

Defekt: nikdo

Trackmaker: Asi se sluší napsat VD 50 🙂 možná mu občas poradil Hony 😉

GPS: https://mapy.cz/s/fuhazecare

Komentář: Tak jsem tak po úterku přemítal, že Nezmaři jsou vlastně celkem obstarožní spolek. Nejen že máme stále velice aktivní členy, kteří do kopce v sedle již notnou dobu táhnou i 70 křížků, a nebude trvat dlouho a člena spolku pod padesát bude těžké najít. Stále si však myslím, že to jsou jen a jen zavádějící čísla, neb (nejen) Nezmarští padesátníci jsou junáci, do kterých by to nikdo neřekl. A VD 50 je zářným příkladem. Mladistvý vzhled, klukovský úsměv, touha na terénu a obtížnosti přidávat a NEBRZDIT (!!!) A hlavně – nebýt sám doma a čumět smutně z okna, ale naopak to pořádně roztočit s kamarády! Svou padesátku Venda oslavil opravdu ve velkém stylu! Zamluvil celou hospodu jen pro nás, jídla bylo, až se stoly prohýbaly, pivo plzeňský teklo proudem a i do dalšího dne se oslava protáhla. Opravdu všechna čest. Tak tedy přijmi od nás Václavíčku ještě jednu gratulaci a poděkování za oslavu.

O.

NO: Dnes bych udělal okénka dvě – jedno od Visacího Zámku:

Kašleme na všechno, skoro i na ženskýA pivo pijeme jenom plzeňskýDáme si jedno, už se nám chce chcát
 
Takhle si to užíváme, když je nám padesátTakhle si to užíváme, když je nám padesát
 
Kurvadrát, padesátKurvadrát, padesátKurvadrát, padesátKurvadrát, na kvadrát

A jedno okénko věnuji univerzálnímu mazivu WD 40, který má sice každý doma, ale nad bližšími podrobnostmi ani nad důvodem názvu myslím nikdy nikdo z nás nepřemýšlel. Tak tedy:

V roce 1952 byla založena společnost Rocket Chemical Company, jejímž cílem bylo vyvinout řadu antikorozních přípravků určených výhradně pro kosmické rakety. V roce 1953 se (na 40. pokus) podařilo vyvinout unikátní přípravek nazvaný WD-40® (Water Displacement – vodoodpudivost). Byl určen pro použití na raketách ATLAS, konkrétně k zabránění negativního působení zkondenzované vlhkosti uvnitř pláště rakety a proti korozi kovových částí. Brzy vstoupil ve známost jako plechovka s více jak tisícovkou způsobů použití. Lidé si všimli jeho benefitů pro mnoho úkonů v domácnosti, v dílně, v průmyslových závodech i v garáži.  Po všech těch letech zůstává složení nezměněno a nezměněna zůstává také užitečnost víceúčelového přípravku WD‑40. Je neocenitelný pro širokou škálu prací a úkolů včetně penetrace do zadřených dílů a jejich uvolnění, vytěsňování vlhkosti a mazání. Chrání kov před korozí a tvorbou rzi a z povrchů odstraňuje mastnotu a špínu.

Univerzálnější než WD 40 je už jen VD 50 – škoda že ho doma nemám 🙂

Leave a Reply