Rubriky
Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Silničního zasedání se v roce 2023 zúčastnila tato vedru odolná usměvavá parta: Ondra, Petr P., Eri , Zdenál, Honza L., Marek L., Majkl, Aleš, Míra, Hony, Pavel, Bivoj, Ondra M., Jirka, Džony, Tauby. Plán beze zbytku neabsolvoval nikdo, trasu, co se nejméně odchýlila od plánu, absolvoval Honza, Marek a Zdenál. To, co jsem ujel já (viz GPS), ujel jen Aleš 🙂 Z toho je vidět, že se nám zasedání posunulo do stavu, kdy si každý vybere to, co je mu body zájmu i náročností milé, při náhodných setkáních přes den se vzájemně pošpičkujeme a večer strávíme v pospolitosti.  Tím chci říci, že že není hezčího a méně hezčího výletu!

Letos jsem už různorodost plánu připravoval od počátku, ale i mé alternativy byly jen slovem do pranice a mnohdy byly šikovnými Nezmary ještě vylepšeny. Protože přesně takto jsem to zamýšlel a protože přesně takto se to zdá se osvědčuje, budu v nastalém trendu alternativ tras se společným ubytkem pokračovat i příštím roce.

Jen si musím vetknout tučně k upamatování, že nedělní etapa ani ve variantě pro “jízdychtivé” překročit 130 km NESMÍ!!! (a prosím v lednu o připomenutí). A jestli si někdo bude chtít přidat, samozřejmě v rámci nové doktríny může, ale příliš mnoho z nás (včetně mě!) svazuje slovo plán 🙂

1. etapa 173 km, 2.076 v.m., https://mapy.cz/s/fuzocalafu

Můj plán byl zúročit své pravidelné cestování do Telče a tak jsem naplánoval Telčský pivovar s obědem a prohlídkou, výlet na Javořici, kluci přidali pivovar v Rudolci a večer proběhl ve Slavonicích u Sklepáků. Ohlášený klimatický jev Cerberos teprve začínal, ale i tak jsme se celkem zahřáli a hrábli si. Myslím že se etapa všem moc líbila, asfalt byl gut, provoz mini (avšak i jen jeden autobusák dokáže zkazit dojem) a tak je jen škoda, že mi mizerná výkonost zapříčinila, že jsem souboj při dojezdu na col d´Javořice nemohl sledovat ze sedla a jen jsem si o něm jako za starých cyklistických časů nechal po dojezdu vyprávět (vyhrál Jirka!).

2. etapa 179 km, 2.411 v.m., https://mapy.cz/s/cuvunojodu

V sobotu Cerberos udeřil plnou silou a já jen úpěl a ve stoupáních fotil tachometr s číslem 42 (stupňů Celsia!!!). Vedro a kopce v Thayatalu a Kamptalu skupinu atomizovaly, takže ani dvě původně homogenní skupiny nevydržely pospolu. Večer bychom dali dohromady asi tak 11 různých GPS záznamů :-). Alespoň někdo z nás tak viděl: kde byl vězněn Jan Jiří Grasel (Ty grázle jeden, viď Marušáku 😉 ), projel se na šlapadle po Kampu (šlapání do kruhu?), koupal se v Kampu, koupal se v Dyji (Thaya), byl na hrázi Ottensteiner Stausee i Dobra Stausee, projel si Truppenübungsplatz (krásné slovo), zažil, co to je mít na 165 kilometru průměr na 5 km úsek 52 km/hod atp. Večer už všichni pobyli na rakouském dechovém představení na náměstí v Rakousích nad Dyjí a ze střípků porozumění zpívanému textu, obsahující velice často slovo Heimat, si nebyli jistí, jestli mají zůstat v klidu 🙂 Krásný den. A opakovaně jsem zaslechl, že Stadthotel Raabs je tipem na romantické ubytování s dívkou!

3. Etapa 167 Km, 2.307 v.m., https://mapy.cz/s/katupohoke

Zpětnými rozhovory jsem zjistil, že nedělní škaredění nevyvolává ani tak CTS (celková tělesná slabost), jako spíše bolest 🙂 a to bývá nejčastěji bolest zadulky z osezení. Jó nejsme profi cyklisti a proto těch v úvodu zmiňovaných 130 km se stane nedělním pravidlem. Je však už nyní jisté, že úsek Schweiggers (místo, kde došlo k dělení skupin) – Langschlag – Liebenau – Sandl bude zapracován pro svou nesmírnou krásu do etap dalších let, neb si ho letos i valná část absolventů zas tolik nevychutnala. Pomalu ve mě dozrává projekt “Okruhy Horním a Dolním Rakouskem”, muhehe.

Závěrem bych chtěl vyslovit absolutorium Zdenečkovi, který odtáhl většinu etap a začíná i celkem slyšet na mé bědování: wattíček 🙂 Některé úseky – zvlášť nedělní konec pak absolvoval v tempu, i pro ty v háku, velice diskomfortním a Aleš jen litoval, že si nevzal sebou testy moči na přítomnost drog 🙂 A aby též nezapadlo 520 ve výhni absolvovaných kilometrů 18 letého Marušáka – v hlavě co do jasné mysli v pořádku, jen se ještě musíš naučit bejt krutej a toho strejdu Eriho v kopcích nejen dojet a držet krok rameno na rameno až na vrchol, ale naopak poté ještě přišlápnout! 

O.

NO: Moc se mi to s Vámi líbilo, boys! Chcete zase za rok další martyrium?

Dokud nebudou mít lvi kronikáře, píšou kroniku lovu lovci. Africké přísloví

Leave a Reply