Rubriky
Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Trasa: 45 km, 21. století – viz GPS 

Výškové metry: 510 m

Účast: Ondra, Přemek, Kory, Venóš, Bivoj, Vítek S., Majk, Zdenál, Aleš, Pavel T., Míra D., Sochy, Tauby, Koubič, Venca D., Duby, Jirka Zibura, Kocour, Honza D., Honza M.

Pád: nikdo 

Defekt: Duby

Trackmaker: Ondra

GPS: https://mapy.cz/s/kacukoreho

Komentář: Po delší pauze jsem byl do kola jako drak, avšak věda, že s mou kondičkou to nebude nejslavnější. Využil jsem tak vábničku hezkého počasí a kluci mi většinově odsouhlasili, že se budem počas vyjížďky koupat. Tím pádem bylo jisté, že mě nečeká zostuzení někde na Kleti či nehorázné kilometry “když je ještě dlouho vidět”. Ale i tak si myslím, že jsme nezaháleli a koupání bylo opravdu jen zpestřením. A to mimořádným! Vody je málo, a tak i Římov upouští celkem málo vody a tak ve vejvaru dolní výpusti nebylo (jako minule…) nikoho, kdo by se bál víru a na koupání ostatních se pouze s respektem díval. Dokonce se nám povedlo proniknout i za betonovou hradbu dovnitř do výpustě, kde však Alešova výzva: “Zkusíme proniknout až k turbíně!” zůstala oslyšena 🙂 Zato jsme si ale hezky zaskákali do zpěněné vody, takže i Ti, co hlasovali proti koupání, či Ti, co se prý koupání nemaj moc v lásce, spokojeně chrochtali. Vznik nové tradice? He?

O.

NO: Nezmarské okénko s velice hezkou a milou vyjížďkou bez stresu nesouvisí, ale u stolu jsme se s Alešem, Venóšem a Zdenálem na Hřbitovní kvítí od Nerudy dostali, takže tohle pohlazení je speciálně pro Vás, kucí! A Zdenečku, na ženy verše fungují, to mi věř 😉

Na hřbitově drobné hoše
za maminkou prozpěvuje,
bezstarostně po náhrobcích
lehkou nohou poskakuje.

„Ó zlé dítě, slezeš dolů?!
Nech ty v pánu dřímající,
ať nepřijdou v noci k loži
dusiti tě nebožtíci!“

 

Leave a Reply