Rubriky
Březen 2024
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Trasa: 46 km, Švábák, Závraty, Vrábče, silničář, na zelenou ze Slavče pod Kluka, sjezd ke Křemži, Chlumečský vrch, Táborová osada Račí potok, Švelhán, Haberský vrch, skákačka, druhá skákačka, nad Lipí, panelka, trail za humny Mokrého – posekaná tráva, neposekaná tráva, vzrostlé kopřivy, vzrostlá řepka Šindláky, Švábák a dom

Výškové metry: 982m

Účast: Ondra, Aleš, Marek L., Honza L., Petr Šikl, Víťa Kořínek, Přema, Hony, Míra Doležel, Pavel T., Majkl, Zdenál, Bivoj, Petr Pokorný, Sochy, Venouš, Jirka Zibura, B: Kocour, Honza D., Honza M., Vláďa, Vráťa, Suda, 

Pád: Marek L. Honza L., Hony,  

Defekt: Venouš urazil páčku zadního rychloupínáku – to tu ještě nebylo 🙂 Oprava, rozuměj utáhnutí rychloupínáku bez páčky, aby kolo neupadlo, probíhala za použití akorát velikého kusu betonu. Buch buch, muhehe. Hodinářská práce!

Trackmaker: Hony

GPS: https://connect.garmin.com/modern/activity/5101651520?share_unique_id=5

Komentář, včetně NO: A proč jednou nezačít Nezmarským okénkem? Když vládce činí, co je správné, bude mít vládu nad lidem, aniž by vydával rozkazy. Jestliže vládce sám nedělá, co je správné, žádné zákazy nemají cenu. Konfucius. Citát samozřejmě míří nyní na Honyho, ale stejně tak může mířit např. na Vítka (plán se MUSÍ dodržet!), Eriho (co třeba na Kleť?) a v neposlední řadě samozřejmě na mě. V úterý se to krásně ukázalo. Já nechtěl trasovat, avšak na startu se k tomu nikdo neměl (výmluvy na psychické vyčerpání z práce, fyzickou slabost po úraze atp.) takže jsem volky nevolky začal z voleje brainstormovat můj návrh trasy, když v tom přijel se zpožděním Hony a jako jediný (!!!) se k trasování přihlásil, s tím že na Kluka. Bác. Já už nalazen na svůj plán a s vidinou Kluka před sebou, musel trochu v hlavě zabojovat a připomenout si, že jsem nechtěl trasovat, ale přesto jsem nevyjížděl v úplně top spokojenosti a nebyl jsem sám. Pár hlasů když slyšelo Kluk ke mě přijelo s dotazem: Nechtěl bys nakonec přeci jen raději trasovat Ty? 🙂 Ovečky prostě ve stádu bečely. Avšak! Hony naštěstí obávanou noční můru (8x na Kluka a z Kluka) nenaplnil, zařadil Chlumečský vrch (daleká, pro červnové vyjížďky vhodná,  destinace), Račí potok a najednou bylo vidět, jak všichni jsou spokojení a stádo nebečí. Potud tedy k první větě citátu. A teď k té druhé větě 🙂 Předesílám, že mě dále popisované neotrávilo ani trochu ba naopak mi náladu pozvedlo (spíše však dík vnitřnímu postoji k situaci). Hony totiž zřejmě někdy v zimě, či zjara zkoušel najít nové cesty za humny Mokrého (chválím, kdo hledá, má u mě vždy úctu!). A ona tam byla. Tehdy. Chyby byla, náčelníku, v tom načasování. Druhdy jistě jetelná věc, se nám tak nějak pod vegetací ztratila úplně (sám Hony nevidíc nic před sebou seknul pěknou korbičku přes rigol) a někteří si dokonce mysleli, že Hony zabloudil a teď sveřepě hledá cestu dál řepkovým polem a kopřivami, chi chi. Já se řezal na celé kolo, neb sám vím, že když má člověk něco umanutého, je těžké se od toho odpoutat a navíc mě vlastně úchylárny na MTB baví a když vidím kolem sebe ty rozlobené tváře, proč se nesmát… Situaci vyhrotila i pokročilá doba (půl deváté) takže nevole sršela ze všech stran. Zdenál: Hele já nemám nic proti nastavování na konci, ale musí to mít nějakej smysl. A jakej má tohle smysl, no mi řekni, jakej to má smysl??? Aleš: A nemyslete si, že pojedem rovnou do hospody! Honza: Já se snad dojdu zeptat tady paní, jestli by mě přes svůj dvůr nepustila do vsi na asfalt… A když byl Hony v půlce plánu představovaných novot- v Šindlákách, odmítlo mužstvo dále spolupracovat a jako jeden muž jelo do hospody jinudy než měl Hony v plánu. 

1) Na individuální mrmlaly nesmí brát trasér zřetel (jsem často i v kategorii mrmlal, tak na mě neberte ohledy) 2) Celková nevole je možná více než k zamyšlení, traséři!

O.

P.s. Hony, já chci znát pokračování novot ze Šindláků, ale dej tomu lepší časový rámec, možná i roční období, kdo ví. Ale chci!

One Response to “12. Etapa 16.6. 2020 – Chlumečský vrch”

Leave a Reply