Rubriky
Březen 2024
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Na výjezdní zasedání je nás přihlášeno 27. Z toho jsou 3 silničáři, ale 24 bajkerů je stále pěkné stádo. Uhlídat kompaktnost v neznámém terénu bude náročné. Abychom se vyhnuli čekání, telefonování, nahánění, čekání, telefonování, …. tak navrhuji použít aplikaci MapCatch. Je to aplikace vyvinutá účastníkem Loudání pro trasování účastníků Loudání. Data tedy někde jsou, ale ne v NASA nebo v Číně. Aplikace toho umí dost a stále se vylepšuje. Navíc pokud by vás napadlo nějaké vylepšení, tak stačí napsat autorovi a ten každý podnět vítá a případně zapracuje nebo odstraní problémy. Pro naše účely je to naprostá bomba. Každý si ji může stáhnout a nahrát si tam trasu v gpx. Po nastartování a zapnutí sledování aplikace zobrazuje polohu na mapě (podklad mapy.cz!). Takže kdo má zapnutou aplikaci, tak vidí svojí polohu a naplánovanou trasu – vidí tedy jestli je na ní, nebo kudy se k ní vydat. Ale hlavně vidí i ostatní, co mají zapnutou aplikaci, takže pokud se ztratí, tak ví, kde má hledat hlavní skupinu. Takže trasér bude mít zapnutou aplikaci. Pokud se někdo ztratí tak nevolá, nezjišťuje kde je, kde je trasér a kde se potkají. Stačí když si zapne MapCatch, tam vše zjistí a sám si zvolí cestu, jak traséra odlovit. Myslím, že je to bomba paráda a pokud já budu trasér, tak telefon moc brát nebudu a pokud ano, tak jen abych odpadlíkovi poradil zapnout si MapCatch. Ve 24 lidech to myslím vyjížďku dost zrychlí. Čas neustále zastavovat a telefonovat a nahánět se nebude.

Kdo se bojí, že se ztratí a po Lužických horách bude bloudit sám stahujte zde

Bajku zdar V.

One Response to “Výjezdní zasedání – MapCatch”

  • Vitek S.:

    Ahoj,
    zjistil jsem další možnost MapCatch.

    Vytvořím fiktivní “závod” – nahraju trasu, název, čas začátku a limit dojezdu 🙂

    Následně se na závod může přihlásit kdokoliv a vše funguje samo (záznam + je vidět vlastní poloha, vlastní trasa + ostatní účastníci). Stvořitel píše:
    – 30 minut před závodem se aplikace sama zapne a začne nahrávat
    – Přesně v start závodu aplikace sama začne nový záznam
    – V průběhu závodu na mapě vidíte pouze účastníky závodu včetně jejich pořadí. Dole na záložce ještě vpravo od údajů o ujetých Km je seznam účastníků a pár statistik.
    – Při dojetí do cíle aplikace trasu ukončí
    – Pokud do limitu nedojedete do cíle, aplikace taktéž záznam ukončí

    Takže vám stačí si pouze nainstalovat MapCatch a zaregistrovat se tam. Ve čtvrtek v hospodě vám ukážu jak se přihlásit na “závod” a pak už vše jede samo.

    A ještě jeden fígl – Po přihlášení na závod je možné si automaticky stáhnout mapové podklady pro trasu závodu, tak aby v lese již nebylo potřeba: tlačítko CACHE EVENT dole tam, kde se nastavuje přiblížení mapy.

Leave a Reply