Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 25 km, nádražní lávka, Stará Pohůrka, Švajce, sjezdařská dráha, Třebtovice, pod Dubičákem, Kodetka, Rudolfov, za slévárnou a do Juvelu

Výškové metry: 552

Účast: Vítek Sirotek, Honza Mareš, Míra Doležel, Stanley, Petr Šikl, Pavel Kosař

Vyjížďku nedokončil: dokončili všichni

Pád: Kosa – 2x

Defekt: nikdo

Trackmaker: Pavel Kosař

Komentář:      První úterý v roce 2020, prší, začíná mrznout! 

Prvotní plán jet červenou kolem řeky padá, vyrážíme na Švajce. Tvoří se ledová krusta na dlažebních kostkách, kamení a kořenech v lese. A pak přichází bahno!!! Bahno v podobě, jakou ještě neznáme.

 

Bahno dovede být opravdu zákeřné.

Velmi, opravdu velmi nerad jezdím v bahně a domnívám se, že rozhodně nejsem sám. Když biker začne o bahně přemýšlet, uvědomí si, že jej vlastně docela důvěrně zná. Ví, co bahno dokáže pod koly jeho biku, zná jeho chuť, a to, jak skřípe mezi zuby, rozezná jeho rozličné vůně. Ví, jak se umí ukrýt po pozimním listí, číhat pod krustou vyschlé louže, lepit ve zoraném poli, stříkat na polní cestě. Zná bahno, co dostane se všude i bahno jež zastavuje a ničí stroje.

Když už si biker myslí, že bahno opravdu zná, znovu ho zaskočí. To, když zmrzne na kámen a pokryje jej ledová krusta. Tisíce malých zledovatělých hrudek je horší než dokonale hladký led, neudrží se na něm kola biku, stejně jako tvrdé podrážky treter. To pak biker začne vzpomínat na staré známé mazlavé bahno, vzývat ho a chvalořečit.

Tedy jen do chvíle, než se s ním znovu setká.

Bahno díky tomu s jistotou nezačnu mít rád, i když legrace se s ním užít dá.

 

Hony

Leave a Reply