Rubriky
Březen 2024
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

V první řadě děkuji všem bikerům za účast a blahopřeji k předvedeným výkonům.

Pěkná účast: 10 Nezmarů, 2 posily z Prahy a jako překvapení 2 “junioři” – sousedi Přemka z chaty.

Nasezané dvojice byly Snoopy+Jarun z Prahy, Kruťák+Eri, junioři Mikuláš+Josef. Ostatní dvojice se losovali a náhoda nás rozdělila poměrně spravedlivě – co vím, tak se žádná z dvojic cestou nepoprala.

 

Moje stručné dojmy ze závodu (doufám že se v komentářích přidáte):

– Kocour s Peťou si z nás závod nejvíc užili, 8 hodin na trati, 11 vrcholů ze 13 – pěkný výkon, bohužel překročení limitu o 1,5 hodiny jim půlku bodů sežralo. Navíc nepotkali moc hospod, jen dvě – vlastně jen jednu dvakrát – což jsme jim nakonec uznali 🙂  ale i tak to je pro tentokrát šťastné 7. místo.

– juniorům (Mikuláš a Josef) patří můj obdiv, i přes nerovný boj s mapou podali super výkon – hlavně s ohledem na to, že bysme jim všichni mohli dělat tátu a někteří i dědu :). Skončili na 6. místě za 7 vrcholků a 4 hospody. V cíli byli v 17:17 a ještě se rozhodli zajet na Dobrou vodu pro 10 bodů navíc, po druhé v cíli byli v 17:40 – lepší se nakonec ukázalo na Dobrou vodu nejezdit (o celých 6 bodů), takže počítám lepší výsledek (viz tabulka v galerii).  Nevím jak to měli spočítané, možná počítali s bonusem 15 minut za hospodu Poslední šance v Pohorské vsi (to by dojeli přesně na limit), bohužel bonus se uděluje pouze pokud se v hospodě něco pije, bylo ještě zavřeno, takže bez bonusu. Každopádně moc pěkný výkon, uvidíme jak s jejich motivací zamává až si v hospodě budou moct dát místo limošky pivo!

– Víčko s Cíbou – podívali se také na 11 vrcholů ze 13, navíc 4 hospody, čas využili akorát, přijeli chviličku po limitu, ale nakonec právě o 10 trestných bodů za 5 minut po limutu prohráli souboj o 4. místo a skončili pátí.

– Snoopy s Jarunem, posily z Prahy, zdolali o vrchol víc – 12 vrcholů ze 13, našli 5 hospod, dojezd přesně na čas jim určitě udělal radost – bohužel jsem jim jí musel zkazit – bonus 15 minut k limitu se připočítává pouze za hospodu ve které se konzumuje. V Pohorské vsi bylo v době jejich návštěvy ještě zavřeno, takže 10 bodů dostali, ale časový bonus ne – tím pádem byli 15 minut po limitu a odečetlo se jim 30 bodů. Hospoda Poslední šance jim šanci na umístění na stupních vítězů zmařila.

– první 3 dvojice objely všechny vrcholy

– Kruťák a Eri sice rubali neuvěřitelně, ale byli v málo hospodách (poze ve dvou!) takže nakonec “jen” 3. místo. Prohrát s někým, kdo je v cíli až hodinu a půl po tobě je trochu rozčarování, takže se nikdo nedivil, že rozebírání taktiky postupu se po závodě věnovali z nás všech nejdůkladněji 🙂 Příště víc hospod přes den, ne se jen šetřit na večer!

– Přemek a Majkl těžili z dobré znalosti oblasti a taktické přípravě před závodem. Za zmínku stojí jejich 3. hospoda Ulrichov – pan domácí je pozval na lahváče za to, že pěkně slušně pozdravili – nu což, s dobrým vychováním se neztratíš nikde ve světě! Potkali jsme se v Černém údolí, kde byli v jejich 6-té hospodě. Samozřejmě v té době nevěděli, že už je jisté, že budou nejhůře druzí, takže je naše informace, že Černé údolí je už naše osmá hospoda a laťka je tudíž trošku výš než předpokládali, asi dost překvapila :). Zachovali se jako ryzí závodníci a do cíle stihli objet ještě další 3 hospody (Rychnov, Horní Stropnice, Dobrá voda)!!! To je vrátilo do souboje o 1. místo, na které nakonec nedosáhli o neuvěřitelné 3 minuty.

– Petr Pokorný a Vítek Sirotek – vítězové závodu. Jako tvůrce závodu mám trochu výčitky, přece jen jsem měl výhodu, že jsem všechny kontroly znal a nemusel je hledat. Ale co, nakonec si to vítezství zasloužíme! Dokázali jsme objet 9 hospod, neplánovaná zajížďka do Benešova, objev hotelu v Kuří a zajížďka na Dobrou vodu nám vynesli neuvěřitelných 670 bodů – stejně jako druhé dvojici. V boji o první místo rozhodl čas na trati – byli jsme rychlejší o pouhé 3 minuty! Zvláštní poděkování patří mému parťákovi, bojoval jak lev a musím říct, že mi při jeho technických kouscích občas zatrnulo – Ondry Ludvíka “front flip no hand” upgrejdoval podle místa provedení na “JagerruckenabfahrtHandelosKopffall” 🙂 a jako suvenýr si odvezl prasklou helmu!

 

Připojuji pár obecných postřehů:

– zisk 670 bodů to jsem opravdu nečekal, myslel jsem že maximum bude 640 bodů (30 bodů navíc za 3 hospody v podhůří, kam jsem myslel že se vůbec nikdo nevydá). Navíc jsme měli ještě půl hodiny rezervu, takže podle nynějších zkušeností a pravidel si myslím, že by se dalo zajet i 690 bodů, možní i víc. Když o tom tak přemýšlím, pokud by to někdo napálil do rovin na Třeboň a dokázal od hospody k hospodě jet za 8 minut a za 7 minut si v hospodě něco dát tak za každou hospodu dostane 15 minut=právě tolik kolik by potřeboval na její návštěvu, takže by se dostal do časové smyčky a jeho bodový zisk by byl prakticky neomezený- kdo to příště zkusí?

– počasí snad nemohlo být lepší, jasno, sluníčko, 25°C, bezvětří – panoramata z vrcholků byly excelentní

– ubytování nádherné, všem můžeme jen doporučit

– v hospodě se o nás také postarali dokonale, nejdříve zkoušeli zavřít ve 22 hodin, nakonec se spokojili se 3 hodinami spánku mezi koncem večírku a přípravou snídaně

 

VÝSLEDKY – počítáno po dojezdu v hospodě, zbývá kontrola podle fotek, případné námitky prošetřím:

 

1. Petr Pokorný, Vítek Sirotek : 670 bodů, čas po započítání bonusů 5:27

 

2. Přemek, Majkl: 670 bodů, čas po započítání bonusů 5:30

 

3. Václav “Kruťák” Krutina, Martin “Eri”: 600 bodů, čas po započítání bonusů 5:38

 

4. Snoopy, Jarun: 580 bodů, čas po započítání bonusů 6:15

 

5. Víčko, Ondra Cibulka: 570 bodů, čas po započítání bonusů 6:05

 

6. Mikuláš Vinař a Josef Tuček : 408 bodů, čas po započítání bonusů 6:51

 

7. Kocour, Petr Šikl: 382 bodů, čas po započítání bonusů 7:29

 

Zdar V.

Leave a Reply