Rubriky
Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Trasa: 36 km, Švábák, motanice kolem voběšence a Vlčí jámy větší než obvyklá, Třebín, Kaliště, vysílač nad Dubným, úbočím Kluka, sjezdovou dráhou nahoru, zasněžená hřebenovka, sedlo pod Klukem, zelená dolů do Slavče, Hradce, zelená, tašky a domů

Výškové metry: 517 m

Účast: Ondra, Venca, Pavel Tíkal, Aleš, Vítek, Kocour, Petr Pokorný, Přema, Petr Šikl, Bivoj, Hony Mareš, Banán, Víťa Kořínek, Stanley, Sochy

Pád: Kocour do borůvčí, Petr Pokorný do sněhu a Hony do bahna 🙂

Defekt: naštěstí ne, uf.

Trackmaker: Petr Šikl

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Titulek etapy je bohužel důsledek politické korektnosti dneška 🙁 Ano, pranostika na duben je trefná, ale pro včerejček je to jen ubohý náhradník. V průběhu etapy jsem byl sekcí Night ride vyzýván, ať zvolím nadpis reportu White ride, eventuelně dokonce i snad White rider, ale já to, ač mi to přišlo vtipné, dík vrozené předpokakanosti odmítl… Ale popořádku. Začátek etapy probíhal standardně, počasí na hovno, zima, mokro, ale tohle už dávno nikdo neřeší. Já až do té míry, že jsem ani neměl potřebu více sledovat, zda má nebe nadělovat a co. V úterý jedu a předpověď nesleduju. Takže jsem byl vlastně i celkem překvapen, když se začaly vést řečičky o sněhu na Kluku. Zima jo, ale jaká sněhofujavice, vy škarohlídi? No jenže! Při stoupání na Kluka jsem si tentokrát na tacháči jako výchozí údaj nastavil teplotu a když začala na místě před desetinnou čárkou svítit číslice nula a ze shora někdo začal drolit polystyren, začal jsem tušit, že švanda přeci jen bude. Mysl klidnější – co do nezájmu o předpověd počasí – měl už jen Stanley, který oblečen do dolní krátké varianty vůbec našim informacím o teplotách nechtěl věřit, prý že se nedá napálit 😉 Když bylo na hřebenovce pocukrováno, mysleli jsme, že jsme dosáhli topu a jali jsme se fotit. Ouha. Vánice byla za dveřmi a vzbudila všeobecné veselí. Rozpustilý Šiklín, hravý jak malé děcko, začal kreslit do sněhu BK Nezmar, ale než dopsal R, BK  už bylo zasněžené a tak přešel na jednodušší variantu kosočtverce s čárkou uprostřed a po zdárném dokončení zvolil “nejbezpečnější” variantu ústupu – kořenovku do Slavče. Kořeny pod sněhem nezůstaly nic dlužné Pokymu (bůček hned zpočátku sjezdu a prý pěkně prorostlý…) a bylo jen a jen dobře, že ti co si nevěřili vedli a ti co si věřili jeli opatrně s mantrou: dvě hypotéky a tři děti 😉 Ve Slavči skotačivec nakreslil ještě jeden kosočtverec a s výkřikem: “Kdo v té vánici něco vidí ať zvedne ruku” jsme vyrazili na prokřehlou cestu dom. Premiéra mínusových teplot v sezóně letní vyjížděk 🙂 se VYDAŘILA. Prosím o zaznamenání do grafu historických teplot.

O.

NOC: V citačním okénku by se nabízela nějaká pranostika, či hláška na teplotu, že? Ne, ne, ne 🙂

“Já i žena jsme žili dvacet let velmi šťastný a spokojený život. A pak jsme se poznali.” (neznámý autor)

 

PS Hony: Během celé vyjížďky se mnohokráte vzpomínalo na našeho řezníka Samíka. Když jsem dnes zapisoval údaje do statistik, všiml jsem si, že přesně v úterý měl Samík jednačtyřicáté narozeniny. Kdyby byl s námi u Zdendy, určitě by se pilo na jeho zdraví. Samouši, tak alespoň dodatečně přejeme vše nejlepší a ať se ti v té Sušici daří.

PS Petr P.: A dojatý Samík se ozval, což stojí za záznam do reportu. Cituji : ” Moooc velký pozdrav ze zasněžené Sušice. Kamarádi moc děkuji, že jste si na mně vzpomněli. Děkuji za přání k narozeninám. Moc na Vás myslím. Nicméně kolečko jsem ještě nevytáhl ze sklepa, ale zato mám naběháno skoro 200 km. Prostě ta práce mne nějak zase doběhla. S velkým pozdravem a vzpomínkou, Samík”

 

2 Responses to “04. Etapa 18.04.2017 – Ještě tam budem…”

Leave a Reply