Rubriky
Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Trasa:  46 km, pravý břeh Vltavy až k železničnímu mostu, podél kolejí, na Hrdějovice, lesem kolem Ort, Borek, k letní plovárně, dálnice, kolem střelnice, Mojským lesem na Červený Újezdec, zelená Pod Vlčí jámu, modrá na Jelmo, zpět do Mojského lesa, Libnič, kolem potoka Dobrá voda do Lišova, loukou na Locus perennis, zadem na Mrhal, přes hráz, levou stranou rokle do Rudolfova, zadem kolem slévárny, Husovou kolonií do Čéčovky.

Výškové metry: ??? m

Účast: Hony, Vítek, Banán, Pavel T., Stanly, Venca, Samouš

Pád: Hony

Defekt: nikdo

Trackmaker: Banán

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Je úterý 12:03, známé pípnutí signalizuje příchozí zprávu na Viberu. Tuším, že to nebude jen tak, a kontroluji onu příchozí nadílku zpráv. Neblahá předtucha se naplňuje, z Esklátor Gangu se stává lazaret. Tak jako minule je tu rýmička, kašílek, bolavá zádíčka, ale i přesto se večer scházíme v hojném počtu. Mého návrhu zdolat zasněženou Kleť se zalekl Banán a ujal se hbitě dnešního trasování aby nasměroval vyjížďku do Mojského lesa. Jako každý začátečník v trasování to Banán ze začátku napálil po stezce kolem Vltavy a u čističky jsme již jeli bez Stanlyho. Vyžádaná pomoc při trasování měla za následek to, že Banánem zvolené uhlazené úseky byly doplněny o zasněžené kořenové trejlíčky, kterým se chtěl vyhnout a vyjížďka se protáhla celkem na bezmála 46 kilometrů v trvání kolem tří hodin. Vždy když Banán navrhl nějakou variantu, Vítek nebo já jsme ho nahnali do terénu, s tím, že je to škoda neprojet, když je tak krásně nasněženo a zamrznuto. Vždy po vyjetí na lesní cestu, jen Vítek bezelstně prohodil: “Tak si to trasování Banáne zase vezmi!” a já zase urputně prosazoval všechny návrhy na prodloužení trasy, moc mne to bavilo. V okolí Lišova, když už docházely síly, Vítek  částečně nechtěně vřadil pár lučních výjezdů v kyprém sněhu, za které sklidil vlnu nevole, já si to škodolibě užíval a pak jsem byl nejspíše po zásluze ztrestán pádem. Za Locus pernnis jsme dokonce křižovaly Stanlyho stopy, který zde dnes také pojezdil. Společně jsme se pak setkali až v Čéčovce, kam dorazil i Vláďa Holoubek, Kocour a Petr Pokorný. Dnes doslova na pár pivek, protože díky pozdnímu příjezdu a brzké zavíračce byl čas na posezení jen něco málo kolem hodiny a půl. Vynahradíme si to však příští úterý, na rozlučkovou oslavu nás všechny zve Samouš, bude oblíbený tatarák. Je to zároveň i výzva pro ty, co by rádi poprvé vyjeli na noční vyjížďku. Podotýkám zároveň, příště se jedná o jedenáctou vyjížďku, budeme tedy přesně v polovině noční sezóny.

Doražte v 17:30 hod k Dlouhému mostu – u Hocha. Samík si připraví a odtrasuje kratší vyjížďku a pak s ním společně posedíme v Čéčovce. Tedy pokud se neztratíme.  Kdo nemá světlo, napište, máme nějaké k zapůjčení.

Neodpustím si zhodnocení vyjížďky do Mojského lesa, jakožto kontroverzní destinace k bikování. Pokud nastane správná konstalace počasí a natrasování, jedná se o velice vydařenou vyjížďku. Znovu je vidět, že zapojit do trasování novou krev není k zahození. Banáne (Vítku) pěkně jsi to vymyslel.

 

PS: Dnes SBS nebude, přesunuto na zítra 05.01.2017 od 19:30 U Hada.

 

Hony

Night Ride 2016/2017 - Dosavadní destinace

Night Ride 2016/2017 – Dosavadní destinace

 

Leave a Reply