Rubriky
Březen 2024
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Trasa: 25 km, Švábák, zelená na Třebín, Kaliště, Hradce, Slavče, výjezd na svážnici, k vysílači, sjezd do Bohouškovic, Pasíčka, na vrchol Chlumečského vrchu, objezd po vrstevnici, Křemže, kolem Křemžského potoka do Holubova.

Počasí: 1°C, zataženo – čerstvý sníh

Účast: Pavel Kosař, Honza Mareš, Petr Šikl, Vítek Sirotek, Pavel Samec, Radek Anderle alias Banán

Pád: Banán

Defekt: nikdo

Trackmaker: Pavel Kosař

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Tak po čtvrté máme možnost zajezdit si na sněhu. Dnes ráno nám příroda nadělila místy až čtyři centimetry čerstvého sněhu, který během dne při teplotě až 7°C téměř roztál. Naše cesta proto směřovala co nejvýš, abychom si zbytky této nadílky užili. Zelená na Kluka byla blátivá, ale jen co jsme projeli Slavče, čekala na nás louka pokrytá mokrým sněhem. S každým výškovým metrem sněhu přibývalo a u vysílače jsme prstem naměřili zhruba čtyři centimetry. Možná to bylo i méně, protože první nástřel hovořil o centimetrech pěti, ale Vítek výrok hbitě dementoval. Prý se nediví, že nám doma manželky nechtějí věřit ty báchorky o pětadvaceti centimetrových hovadech. No? Opustili jsme plodnou debatu a vyrazili neprošlapanou pěšinou dolů. Banán vyzkoušel pád do bílých peřin, tvrdil, že to tak doslova bylo, po dopadu se i s kolem klouzal ještě několik metrů než zastavil. Vypadal skoro jako sněhulák.

Na Chlumečském vrchu působily toho večera zvláštní síly, kola stála bez cizí pomoci a ve svitu lampiónů se na sněhu zjevil nápis Esklalátor. Vše jsme se pokusili zaznamenat pomocí mobilních telefonů a o zázrak na Chlumečském vrchu se podělit i s vámi. Největším zázrakem ovšem bylo, že se ve sjezdu dolů nikomu nic nestalo, Vítek totiž předvedl slušný skok ze strmé pěšiny na vodorovnou lesní cestu, sklidil pochvalný obdiv a jelo se směr Křemže. Pěšinu kolem Křeměžského potoka jsme vynechat nemohli a prodírání maliním v kopci za železničním mostem u Holubova už vůbec ne. Byl to takový závěrečný pokus o průzkum nových možností v potláčání.

Shodli jsme se, že to bylo v této noční sezóně nejlepší poježdění ve sněhu, navíc kombinované se zpáteční jízdou vlakem a závěrečným eskalátorem. U piva na plovárně jsme domluvili oslavu konce noční sezóny.

 

Příští úterý 22.03.2016 zhruba v 19:30 hod jste zváni na posezení s Eskalátor gangem, abychom společně uzavřeli letošní Night Ride.

 

Hony

One Response to “21. NIGHT RIDE 15.03.2016 – Chlumečský vrch”

  • Petr P.:

    Bože dej, aby vám, stejně jako ta kola, stála bez cizí pomoci i ta 25centimetrová hovada. Malý (velký) zázrak. Eskalátor gang bang. Amen. A na to se napijem.

Leave a Reply