Rubriky
Březen 2024
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Trasa: 43 km, Švábák, zprava okolo střelnice hranou lesa k rozcestí na zelenou, zpátky po zelené a modré na Hakláč, mezi rybníka na Křenovice, spojovačka nad Dubné, žlutá okolo Vráže, mezi rybníky na Čakovec, asfalt pod Čakov, na sjezdařskou dráhu kolem lomu, lesní cesty až k myslivně, výjezd pod Haberský vrch, sjezd dolů, přes Dehtářský potok, Lipí, Kaliště a panelka na Šindlák, Perla a KMP.

Počasí: 10°C, jasno

Účast: Honza Mareš, Petr Šikl, Vítek Sirotek, Venca Krutina, Pavel Samec, Radek Seidl, Martin Ehrenberger, Lojza Orgoň, Pavel Kosař, Jirka Tuček

Pád: Vítek Sirotek, Pavel Samec, Martin Ehrenberger, Radek Seidl- 2x

Defekt: nikdo

Trackmaker: Petr Šikl

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Zatím nejdelší noční vyjížďka, jak do vzdálenosti, tak do stráveného času v sedle a dokonce vyjížďka s největším počtem účastníků. Rekord v počtu pádů ve vyjížďce nebyl překonán, pouze vyrovnán. V číslech: 43 km, 2:38 hod, 10 bikerů, 5 pádů.

Tato vyjížďka byla ale výjimečná ještě jednou událostí, a to průběžnou oslavou Šiklínovo narozenin. Již na startu jsme připili z placatky rumu na Petrovo zdraví a zamířili směrem na Švábák. Na startu se objevila i nová tvář v podobě Samíkovo kolegy, zelináře Radka. Samík se plně vžil do role Radkova učitele a vysloužil si tak během vyjížďky spoustu milých přezdívek, jako například: “Taťka, učitel národů, Jan Amos Komenský.” Došlo i na pády, jeden zřejmě jako ukázku předvedl pan učitel, jeho žák aby nezůstal zahanben dva krát zadaný úkol zopakoval. Ukázkový pád přes řidítka předvedl i Vítek, který měl smůlu a byl zachycen naším dvorním fotografem ještě na zemi. Celou akci s pády završil Eri přesně na místě, kde předvedl koupací akci v kaluži Majkl, naštěstí skončil na čtyřech. Po výjezdu pod Kluka jsme se naposledy posilnili z placatky a vyrazili zpět k domovu. Po cestě ovšem došlo k odpojení Samíka a Radka když z kopce pokračovali rovně, namísto odbočení vpravo. Při telefonickém zjišťování jejich polohy nám Samík oznámil, že ještě neví kde jsou, že až narazí na nějaké povědomé místo, dorazí již jen ve dvou do Perly. Díky oslavám 750tého výročí založení města Českých Budějovic, zaplavily chodníky davy lidí a ulice kolony aut. Cesta k Perle nebyla opravdu jednoduchá. Bohužel naše oblíbená domovská pivnice byla zcela zaplněna a nás tak čekal znovu průjezd mezi davy lidí směrem k KMP. Zde nás uvítali s otevřenou náručí i s koly. Nakonec se nás do hospůdky vměstnalo deset, doběhl Petr Pokorný a kolmo dorazil Větrák. Znovu jsme připili na zdraví našeho kamaráda Šiklína a konec oslavy přerušila až číšníkovo žádost o uhrazení útraty na konci zavírací doby.

Peťane, díky a přejeme ještě jednou hodně najetých kilometrů jen ve zdraví.

Hony

 

POZOR, sraz na příští úterní vyjížďce v 17:00 hod u Dlouhého mostu, strana u Hocha.

Plán: ČB-Poluška-Kaplice nádraží, cca 40 km, 850 výškovým metrů, návrat vlakem ve 21:33 hod.

 

2 Responses to “20. NIGHT RIDE 10.02.2015 – Úbočí Kluka”

Leave a Reply