Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 28 km, po pravém břehu Vltavy k čističce, Hrdějovice, pod Babu, Žákův lom, zákolejka k Baborce, most, na červenou k zámecké zahradě, pod oboru, ke Křivonosce, starou cestou na Hlubokou, hráz Muničáku, Bavorovice, po stezce na Vltavu do Kondiku.

Výškové metry: …..

Účast: Honza Mareš, Pavel Kosař, Venca, Banán, Lojza Orgoň

Vyjížďku nedokončil: nikdo

Pád: nikdo

Defekt: nikdo

Trackmaker: Pavel Kosař

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Blíží se Štědrý den a s ním vyjížďka, po které mám každoročně snahu slavit své narozeniny. Chtěl jsem to mít se vším všudy a natrasovat si ji podle svého, aby na to ostatní dlouho vzpomínali. V hlavě se mi motala spousta míst, kam bych kluky vzal, ale zákolejku jsem vypustil hned. Abych Kosu nepřipravil o případné trasování, má totiž poslední dobou samé exklusivity, opatrně jsem vyzvídal kam že to dnes pojedeme. A Kosa na to, že zákolejku z Hrdějovic na Hlubokou. Rozzářili se mi oči, to je neuvěřitelné, to mi snad připravil k narozeninám! S Kosou si letos v destinacích vyjížděk notuji stejnou písničku. Moc mne to baví!

Rozbahněná zákolejka nic neodpustila a Kosa už vůbec ne. Překonávání nejhlubší rokle u železniční zastávky Hosín bylo výživné a s Loudáním si nic nezadalo. Při výstupu motorkami rozježděným svahem, jemuž jen pár stupňů chybí k devadesátce, došlo i na podávání kol a pomocné ruky. Lehká ztráta směru pak znamenala výživné prodírání se hustým porostem přes kluzké kořeny. Prudký sjezd ze svahu na asfalt k jezu za mezinárodní školou nemohl chybět. Oddechovka směr Křivonoska některé účastníky zmátla a uvedla do stresu v domnění, že následuje další mnohakilometrová noční etapa. Nic z toho se ale již neodehrálo! Cestou přes Hlubokou a dále po cyklostezce se zrodil nápad zakončit dnešek v restauraci Kondik za bývalým obchodem Legendbike.

Hodnotím to jako zdařilý počin, krásné prostředí, milá obsluha, výborné pivo a teplo osobitého krbu. Důstojné místo narozeninové oslavy.

Vše se tedy podařilo na výbornou, až na úplně poslední pád dne, když jsme odjížděli z hospody. Na nádvoří před hospodou se nachází kašna s vodotryskem, který byl stále v provozu. Spolu s teplotou pod bodem mrazu mi tahle parádička připravila ledovku, na které jsem se ukázkově rozmáznul. Jak se zdá, Nezmar musí být ve střehu neustále!

 

Hony

 

Leave a Reply