Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Trasa: 28 km, kolem Terna do Kněžských Dvorů, koleje, Jihotvar, Boreckou roklí na Orty, krajem letištní plochy, část Hlubockého maratonu, k viaduktu nad Barborkou, Eriho rokle, nyní již i trochu Banánova rokle, Zámostí, po červené nad řekou, zámecká zahrada, maturita dolů, po pravém břehu Vltavy do Čéčovky.

Výškové metry: ??? m

Účast: Vítek Sirotek, Honza Mareš, Petr Šikl, Pavel Tíkal, Banán, Petr Pokorný, Aleš Peterka

Pád: Petr Pokorný, Banán

Defekt: Banán

TGC: Banán

Trackmaker: Petr Šikl

GPS: www.sports-tracker.com 

Komentář: Rok se s rokem sešel, ti co chtěli být na startu poslední vyjížďky tohoto roku tu jsou, zbývá tedy jen šlápnout do pedálů a vyrazit. Posun pravidelného úterního termínu na jiný den v týdnu se stává maximálně dva krát za deset let a tato v pořadí druhá změna připadla na Boží hod vánoční, den oslavy narození Ježíše Krista. Jak oduševnělé rozhodnutí to minulý týden bylo, vzhledem k událostem, které následovaly. Trnitá cesta plná nástrah a nebezpečenství vedoucí temnou Boreckou roklí, kolem Ort až k místům, kde za své chyby při sjezdu platil Eri a dnes i Banán, neomylně směřovala do Čéčovky, našeho Betlémského chrámu.

Bivoj se letos ukázal být tím opravdu největším Pilníkem. Tu nejcennější odměnu ze všech mu ale přichystal sám život, v podobě syna Jeníka, přímo na Štědrý večer. Dnes nám tedy bylo ctí usednout u společného stolu a nesčetněkráte pozvednout číši na oslavu narození Bivoje Jena, zapět staročeskou píseň, hbitě přizpůsobenou k poctě tohoto okamžiku.

Všichni při oslavě: “Na-ro-dil se Je-ní-ček, ve-sel-me se, z rů-že kví-tek, vy-kvet nám, ra-duj-me se.  Z ži-vo-ta čis-té-ho, z ro-du Ne-zmar-ské-ho nám, nám, na-ro-dil se.”

Radostné oslavy probíhali ještě dlouho do noci, kterou včetně našich kol zalil ledový příkrov z padající mlhy.

Bivoj druhého dne: “Milí a nejmilejší kamarádi, děkuji za všechna přání, byla úžasná! Děkuji, že jste přišli a nádherně jste se mnou slavili a Jena zapil, ten se o zdraví bát nemusí! A já vím, že mám přátele, děkuji!”

 

Mezi fotodokumentaci jsem zařadil i některé z dalších fotek nepatřící k vyjížďce.

Bivoje, coby novopečeného otce, Tuču s dcerou z vánoční jízdy, Peťovo srdce a PF ka od ostatních.

 

Hony

 

 

Přátelé, přeji úspěšnou jízdu rokem 2018.

 

 

Leave a Reply