Rubriky
Březen 2024
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Trasa: 22 km, po levém břehu Malše na Malák, kolem Špačkárny, pravý břeh Malše do Roudného, Vidovským svahem pod kolejemi, nad kolejemi, přes Doubravici do Hodějovického lesa, červená na Staré Hodějovice, sjezd k Hodějovickému potoku, Kosovo front flip, pěšky do kopce na Srubec, asfalt přes Starou Pohůrku a nádražní lávku na plovárnu.

Počasí: 7°C, zataženo

Účast: Pavel Kosař, Honza Mareš, Petr Šikl, Vítek Sirotek, Pavel Samec, Jiří Tuček, Lojza Orgoň, Vladimír Řehoř, Radek Anderle alias Banán

Pád: Pavel Kosař

Defekt: nikdo

Trackmaker: Pavel Kosař

GPS: www.sports-tracker.com

Komentář: Na start posledního Night Ridu dorazilo celkem devět členů Esklátor gangu. U vrchního trasera bylo od posledně objednáno něco speciálního, abychom si na závěr pořádně užili techniku v rychlém sledu, bez přílišných prostojů. Po počáteční klasice v podobě městských cyklostezek došlo na kopírování Malše po stezkách vedoucích těsně kolem pravého břehu. Tedy něco, kudy tradičně nejezdíme. Následoval přejezd k Vidovské stráni a její křižování nejprve pod kolejemi a poté nad kolejemi. Nevídaná věc, i v takovéto lokalitě pro mnohé z nás prvně projeté singltracky. Ještě po cestě Kosu chválíme za skvostně namotanou trasu. Známý Hodějovický les, opět trochu jinak a již hbitě míříme sjezdem k Hodějovickému potoku. Z poza plotu lesní školky vybíhá dvojice ohařů, Kosa sahá po brzdových pákách, nechce trefit ani jednoho z nich. Předvádí ukázkový front flip a tvrdý dopad na zem. Zvedá se ze země, ale tentokráte to nevypadá úplně dobře. Nastává lehce hororová situace, helma a brýle sice odvedli svou nenahraditelnou práci, ale nechráněná tvář doznala vážné újmy. Tržná rána a pod ní proťatá tvář deseticentimetrovou větvičkou. Pěšky míříme ke Srubeckému rybníku, kde nakládá Kosu do auta Peťanovo příbuzný. Volíme variantu rychlého odvozu na chirurgickou ambulanci českobudějovické nemocnice. Situací decimovaný zbytek gangu ukončuje vyjížďku a nejkratší cestou míří na plovárnu. 

Začátek oslavy konce noční sezóny se nesl v pochmurném duchu až do doby, než se rozrazily dveře salónku a s úsměvem na rtu se objevil Kosa. S tváří zašněrovanou a větývkou coby suvenýrem ve zkumavce, naštěstí bez jiných vážnějších zranění. Pokud si pro nás chtěl na závěr Kosa připravit něco speciálního, nepochybně se mu to podařilo. Veselí a předávání cen nejlepším mohlo naplno propuknout.

Nejlepším Night Riderem ročníku 2015-2016 se již po třetí stal Petr Šikl s pouhou jednou neúčastí z dvaceti dvou vyjížděk. Mimořádný a příkladný výkon.

Pro tento ročník byla vyhlášena speciální cena pro nejlepšího Trackmakera, kterou získal Pavel Kosař za provedení místy, které bychom jen těžko hledali. Velká chvála kterou si dovolím vznést za všechny. Díky.

Byla to zase vydařená sezóna.

Hony

 

Trocha statistiky: NIGHT RIDE

Leave a Reply