Rubriky
Březen 2024
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Po delší době se mi na neděli udělalo okénko pro sport a tak jsem začal přemýšlet co s ním. Běžky byly kvůli nedostatku sněhu vyloučeny, navrhovaná expedice bruslařsko-chodecká byla ostatními chlapci (správně!!!) vyloučena s argumentem, že ne všichni Nezmaři jsou v plavecko-otužilecké sekci a tak zbylo, světe div se: KOLO. Jenže proč opakovat a) v lednový den b) s velmi omezenou fyzičkou oproti ostatním to, co provozuji přes rok? Proč se nepokusit přispět do znalostní Nezmarské pokladnice CB a okolí? Poznávací expedice byla odpovědí na vše. Na vábničku “nebude to jen o kole” se chytli Eri, Hony, Samouš a Petrové, kteří však díky alkoholu (to je ten prevít, co rozbíjí rodiny!) účast odpískali. My čtyři, za všeobecné shody o charakteru akce, namířili autem do Přísečné s tím, že probádáme oba břehy Vltavy mezi Krumlovem a Rájovem a zjistíme, proč tam Klub Českých turistů nemá značené trasy. Výsledek je už znám: Kurwa, protože tam tudy žádná cesta nevede!!! Naše putování by se dalo charakterizovat následujícím:

1) úsek Přísečná – Český Krumlov (4,2 km po silnici – viz. mapy.cz) naše 4 členné komando zdolalo “na kole” za 2:58 (slovy: dvě hodiny a padesát osm minut) a urazilo vzdálenost 16,5 km.

2) kolo se dá nést i do docela strmého kopce i na podkluzujícím jehličí

3) část zemědělců chytře vrství kameny sebrané z pole na kraj pole, aby je ta méně chytrá část zemědělců rozorala pluhem zpět do pole. Motivací zřejmě bude nutnost (?) odstranění i malinkého úseku trávy oddělující pole a houští/les, aby cyklista musel jet jen a pouze oranicí. A že hlubokou orbu zemědělci zvládají!

4) Samouše jsme vyvedli z přesvědčení, že polehané tráva na břehu řeky není cesta (v klasickém slova smyslu). Převod 1:1 na rovině na plný kotel.

ALE!!!

Výlet všichni hodnotili stoprocentně pozitivně, neb jsme byli všichni naladěni na expediční notu. Výlet přes romantické výhledy na lezeckých skalách Sedm špicí, čarokrásnými zákoutími řeky Vltavy, umocněný absencí jakýchkoli lidí (co by tam taky dělali, že?), hezkým počasím a pozorováním laní (to je to velké od jelena, nezaměňovat z běžnou srnčí havěťí!), podložený rozebíráním citových vazeb v rodině a i mimo rodinu jednotlivých Nezmarů ;-), byl prostě ČUPR. A oběd v pivovaru Eggenberg s nefiltrovanou dvanáctkou nám hlavu zamotal natolik, že při poobědním výletě kolem Krumlova po značeném terénu jsme stejně zabloudili – tentokráte mezi Krumlovskými pejskaři a rodinkami s kočárky 🙂 O to víc jsme se tomu smáli, nakonec se ztratili i sami sobě a do Přísečné dojeli po dvojicích.

O.

P.s. Pozorní poznali, že druhá strana řeky byla mimo naše (pouze časové!) možnosti a bude prozkoumána Yindy.

 

Počasí: 10°C, jasno

Účast: Ondra Ludvík, Honza Mareš, Pavel Samec, Martin Ehrenberger

GPS: www.sports-tracker.com nebo www.endomondo.com

2 Responses to “Výlet s kolem :-) aneb Kudy tudy? 10.1. 2016”

Leave a Reply