Rubriky
Březen 2024
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Trasa: 35 km, Švábák, zelená na Třebín, Kaliště, Hradce, Slavče, svážnicí k vysílači, po hřebeni do sedla, zelená směr Mříč, kolem chatek, přes Kašparku, hlavka do Vrábče, Závraty, Mokré, Šindlák, Litvínovice, U Podkovy.

Výškové metry: ??? m

Účast: Honza Mareš, Vítek Sirotek, Petr Šikl, Pavle Kosař, Pavel Tíkal, Eri, Petr Pokorný, Zub, Venca Krutina, Ondra Ludvík

Pád: nikdo

Defekt: nikdo

Trackmaker: Pavel Kosař

GPS: www.sports-tracker.com 

Komentář: Bahno nebo sníh? Všechno nebo nic? Je sklenice poloprázdná nebo poloplná? Který steak je vlastně lepší? Nebo je snad libo sekanou? Tak jak to vlastně je?

Ideální podmínky na snowbike mizí doslova před očima. Budějovice, včera ještě bílé, dnes nabízí jen svou šeď. Touha brázdit sněhové závěje nás vede přímo do sedla Kluka. Bohužel volíme tu nejbahnitější možnou cestou, po zelené, která bývá častokráte mokrá i v parném létě. Nevídané bahenní orgie! S nastoupanými výškovými metry přibývá těžký mokrý sníh, a to je právě ten okamžik na který jsme čekali. Na zabahněných rámech kol dotváří nalepený sníh nejrůznější aerodynamické prvky. Nemá to chybu.

Ve výjezdu na Kluka přicházíme o Ondru a Eriho. Kluci si po dlouhé době střihli noční vyjížďku a ona jim nadělila tuhle bahno sněhovou nadílku. Ondro, je opravdu velká smůla ztratit ve sněhu bílý tachometr, ani nevím, zda jsi jej nakonec našel. Velká záhada je pro mne ale Eriho rezignace a volba vlastní trasy, na které narazil i na sněhuláka.

Myslím, že nejenom mně se hlavou honili smíšené pocity v průběhu celého švihu. Já se zařadil naštěstí k těm, pro které je sklenice vždy poloplná.

Zlatým hřebem vyjížďky a do poslední chvíle i tajným plánem měla být návštěva restaurace U Podkovy. Tento týden se zde odehrávají steakové dny! Trocha očisty před vchodem a už se začíná prohýbat stůl pod přívalem jídla a pití. Zážitek pro oko i chuťové pohárky. Stanley pro nás připravil obrovský gurmánský zážitek a za to mu patří obrovský dík. Ale abychom neopomenuly Nezmarskou tradici, i sekaná nakonec byla.

Stanley nás celý večer obsluhoval pln ochoty a s úsměvem na rtu, zaplatil i Nezmarský členský příspěvek 200 Kč, který jsem v závěru použil na zaplacení útraty. Obvyklá finanční suma kterou používám u Zdendy bohužel nestačila na 400 g kus americké hovězí flákoty. Peníze samosebou poctivě vrátím.

 

Celé je to o tom, jak si to umíme připravit a užít. Myslím, že nám to jde dobře.

 

Hony

 

 

 

 

Leave a Reply