Rubriky
Březen 2024
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Trasa: 41 km, po modré, kolem Malše na Roudné, Vidov, Heřmaň, Doudleby, Dolní Stropnici, kolem chatovky, přes most na Římov, Křížovou cestou po zelené, lesem kolem Římovského potoka, po žluté na Plavnici, Kameňák, kolem kolejí, přes vrch Hranice na Včelnou, kolem vodárny, motačka po Včelné, Rožnov a kolem Vltavy do Čéčovky.

Výškové metry: ??? m

Účast: Vítek Sirotek, Honza Mareš, Petr Šikl, Pavel Tíkal, Stanley, Pavel Kosař, Eri, Zub, Franta Kubík

Pád: nikdo

Defekt: Pavel Tíkal

Trackmaker: Pavel Kosař

GPS: www.sports-tracker.com 

Komentář: Neprší! To je ta lepší varianta pro noční vyjížďku. Dnes nám tedy nebude skřípat bahno mezi zuby jako posledně. Navíc nás čeká modrá do Římova, záruka kvalitního biku. A je tomu skutečně tak, jen polom trochu kazí dojem jinak parádní stezky. Promotávání se padlými stromy a průjezd zdevastovaným porostem po nucené těžbě, měl za následek ztrátu kamaráda Stanleyho a způsobil psychickou újmu Franty Kubíka. Nic závažnějšího se již neodehrálo.

Po průjezdu části Křížové cesty u Římova Kosa nasadil novinku rokli kolem Římovského potoka, která zároveň slouží jako sportovní střelnice na umělý terč. Terče jsou v podobě maket zvířat, nejčastěji medvědů nejrůznější velikosti. Celou dobu jsem se utěšoval myšlenkou, že zvířata nemají čelovky a nimrod tudíž nebude na mihotající se světla v lese střílet. Nestřílel, ale číhal na louce nad lesem. Nimrodi byli dva, každý ve svém terénním voze s Brněnskou poznávací značkou, číhajíc na divočáky, za jejichž ulovení náleží v současnosti tučná obměna. Místo slušného pozdravení jsme sklidili výtku, zda jsme normální. Já osobně myslím, že celkem normální jsem, jistě o nic méně než ti dva. Ano, chápu po našem průjezdu lesem na divočáka nenarazíš, ale i náš je les. Dojet autem k lesu a z tepla nastartovaného vozu si picnout divočáka je zase na pováženou pro mne. Bivoji, Peťo ještě že jste tam nebyli. Nový trail byl ale jinak velice vydařený.

Pěšina kolem kolejí za Kameňákem je klasikou, nicméně jsme se shodli, že v obráceném gardu má větší kouzlo. Padlé stromy skupinu částečně rozdělili, ale na téhle stezce se prý nečeká, protože ji všichni dobře znají, tedy až na Zuba. Následuje motanice Včelnou, stezka na Rožnov, kde Tiki cvaklá zadní kolo. Výměna se prý tak blízko domovu nevyplatí a zbytek cesty vede. Vítek podléhá blízkosti nového domova a značně prořídlá skupina míří do Čéčovky.

Hony

 

POZOR!!!

Další noční vyjížďka bude ve středu 06.12.2017 od 17:30 hod u Hocha, dnes si užijte Mikuláše.

 

Mikuláš v ENGELu

Mikuláš v ENGELu

2 Responses to “05. NIGHT RIDE 28.11.2017 – Římovská”

Leave a Reply