Rubriky
Duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Další lekce byla vyjímečná v několika ohledech:

– letos jsme se sešli už po čtvrté, stejně jako za celou loňskou zimu, a to je teprve leden!

– konečně nás navštívil velký učitel! A bylo to znát, poradil, ukázal, vymyslel nové překážky …

– Hony dorazil ale byl zase odvolán. Možná zasáhla prozřetelnost, která ho nepustila na překážky bez helmy, kterou si zapoměl doma (i když na dílně bysme mu nějakou pěknou oranžovou našli 🙂 )

– nepořídili jsme bohužel záznam, takže alespoň textem: soustředění před jízdou, nájezd k překážce, pěkně v klidu, srovnané tělo i hlava, těžiště uprostřed kola, pohled mírně za překážku, chceš ji přece přejet a ne jen na ni vyjet! nohy i lokty mírně pokrčené a vytočené ven, rovnováha je tvé druhé jméno, jeden prst na brzdách, nášlapná noha v pozici 2 hodin, a už je to tu! šlápnutím a přenesením váhy na zadní kolo zvednout přední kolo na 2 palety, v tom okamžiku vrátit nášlapnou nohu zpět na 2 hodiny, přenést váhu na přední kolo, šlápnutín a odrazem dostat přední kolo na 3. paletu a zároveň zadní na 2. paletu, zadní kolo převalit na 3 paletu, přední už sjíždí na 2. paletu a už si přibržďovat, těžiště při sjezdu na podlahu ze 2 palet mírně vzadu, stále na brzdách, ale nášlapná noha v tahu samozřejmě na 2 hodinách, přední kolo už je na zemi, ale tam ho čeká trámeček cca 5 cm vysoký, nášlapem přes něj, ale stále na brzdě, zadní kolo padá na zem těsně za palety, nášlapná noha rychle zpět na 2 hodiny, 5 cm před předním kolem číhají 2 palety, klasika nášlapem na ně hodit přední kolo, přenesení váhy, nášlapná noha zpět, zadní kolo přenesením váhy nahoru a rychle na brzdy, čeká zatáčka vlevo, přední kolo těsně u hrany, a hned mezera, nášlapná noha v tahu a samo sebou ve správné pozici! a už zvedá přední kolo, zadní nadlehčit přesunutím váhy, a zase rychle za sedlo a natažené ruce, následuje sjezd na zem, vše se vešlo do pár vteřin a už následuje odjezd za potlesku přihlížejících! Peťo, nezapomněl jsem na něco? Jestli ležím na zemi někde v půlce tak asi ano 🙂 Peťa předváděl a radil, Pavel a já jsme se snažili se střídavými úspěchy zhmotnit.

One Response to “SNAKE BIKE SCHOOL – VOLUME VIII – 24.1.2017”

  • Vitek S.:

    Dnes se mi, při návratu do práce po dvou dnech školení, naskytl smutný pohled. Na dílně parkují stroje, co mají více než jednu koňskou (nezmarskou) sílu, palety uklizeny. Stavební sezóna začíná, sezóna SBS končí. Díky všem, co měli chuť se společně něco naučit.
    Zdar V.
    Ale buďte ve střehu, když v pondělí odpoledne (tohle nebo některé další) uvidím na dílně skulinku, tak bych dal vědět a mohli bysme se sejít. A jakmile k tomu bude počasí, tak bysme mohli dát venkovní akci.

Leave a Reply